Τζένη Μπότση:«Αν δεν έκανα αυτή τη δουλειά, δεν θα έβαζα ούτε μέικ-απ»

Τζένη Μπότση:«Αν δεν έκανα αυτή τη δουλειά, δεν θα έβαζα ούτε μέικ-απ»

Η καλοκαιρινή περιοδεία με την επιτυχημένη κωμωδία «Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη»,η προσωπική ζωή, η κρίση και ο γάμος που δεν ήρθε. Η Τζένη Μπότση ξεδιπλώνει τις καλές και τις δύσκολες στιγμές της ζωής της 

Τζένη Μπότση:«Αν δεν  έκανα  αυτή τη  δουλειά,  δεν θα  έβαζα  ούτε μέικ-απ»
Θα καταφέρουμε να βρεθούμε μετά από μαραθώνιο τηλεφωνημάτων. Η Τζένη Μπότση συμμετέχει στην παράσταση «Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη» αντικαθιστώντας στις παραστάσεις του καλοκαιριού τον ρόλο της  Κωνσταντίνας Λούβαρη, που όλο τον χειμώνα ενσάρκωνε στην ίδια κωμωδία η Νατάσα Καλογρίδη.

- Δεν είναι δύσκολη μια αντικατάσταση, δεδομένου ότι κάποιος μπορεί να έχει αποδώσει τον συγκεκριμένο ρόλο τόσο επιτυχώς ώστε να έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου;
Ολους τους ρόλους τους έχει παίξει κάποιος πριν από μας. Αν ίσχυε αυτό, τότε θα έπρεπε η Ηλέκτρα και η Λυσιστράτη να μην ξαναπαιχτούν ποτέ, όπως άλλωστε όλες οι αρχαίες τραγωδίες και τα κλασικά έργα. Οποιος μπει στο τριπάκι της σύγκρισης δεν θα μπορεί να ενσαρκώσει το
οτιδήποτε.
- Είσαι τόσο σέξι στη ζωή σου όσο αφήνει να εννοηθεί ο ρόλος;
Κλείσιμο
Μου λένε ότι λόγω των ρόλων έχω περάσει στη συνείδηση του κόσμου ως σέξι και μοιραία γυναίκα. Δεν αισθάνομαι όμως καθόλου έτσι στην προσωπική μου ζωή. Κάθε άλλο παρά σεξ σίμπολ είμαι στην καθημερινότητά μου. Κυκλοφορώ μόνο με φόρμες, σορτσάκια και T-shirts και αποφεύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι το φτιασίδωμα. Δεν βάζω μάσκαρα για να βγω στον δρόμο όπως κάνουν άλλες. Επίσης, αν δεν έκανα αυτή τη δουλειά, δεν θα έβαζα ποτέ μέικ-απ πάνω μου.
- Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής ή της καριέρας σου;
Tα πρώτα χρόνια ταλαιπωρήθηκα πολύ για να βρω δουλειά και να μπω στο επάγγελμα. Πήγαινα σε οντισιόν και δεν με έπαιρναν. Η απόρριψη κράτησε αρκετό καιρό με αποτέλεσμα να με επηρεάσει τόσο πολύ ώστε να προβληματιστώ για το αν έπρεπε να μείνω σ’ αυτόν τον χώρο ή να αλλάξω επάγγελμα. Ομως εντέλει ήμουν τυχερή γιατί ως διά μαγείας βρέθηκα τελικά με πρόταση και ρόλο.

- Τι σε προβληματίζει από τη σημερινή πραγματικότητα; O τρόπος που μεγαλώνουν και γαλουχούνται οι επόμενες γενιές. Οι αρχές και οι αξίες δείχνουν θρυμματισμένες και πραγματικά προβληματίζομαι για το τι εισπράττουν εντέλει τα παιδιά ως μήνυμα. 
- Πραγματικές φιλίες υπάρχουν στον χώρο σας;
Σαφώς κι ας υπάρχει η κακή φήμη ότι στις μεταξύ μας σχέσεις δεν υπάρχει αλήθεια ή ότι ο ανταγωνισμός τα σκοτώνει όλα. Στη δική μου περίπτωση πάντως τα αρρωστημένα σενάρια δεν ισχύουν. Εγώ έχω φίλες καρδιάς μέσα από το επάγγελμα, όπως η Παναγιώτα Βλαντή, η Ευαγγελία Μουμούρη αλλά και η Σοφία Παυλίδου, η οποία συγκαταλέγεται στις πιο δυνατές μου σχέσεις.
- Εχεις ποτέ μαλώσει για ρόλο ή τη μαρκίζα όπως κάνουν άλλοι κι άλλοι; Οχι, καλέ, με τίποτα! Ολο αυτό είναι εντελώς έξω από τη δική μου ιδιοσυγκρασία. Η εποχή άλλωστε μας έχει περάσει το μήνυμα «ισχύς εν τη ενώσει». Πάμε όλοι μαζί να κάνουμε μια δουλειά και να επιτύχουμε. Ολα τα άλλα είναι «εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν». Είναι δυνατόν να αναλωνόμαστε σε τέτοια πράγματα;
- Ποιο είναι το πιο σοκαριστικό πράγμα που έχει γραφτεί για σένα στον Τύπο; Κάποτε προσπάθησαν να εμπλέξουν το όνομά μου σε ροζ ιστορία. Το θέμα αναφερόταν σε μια πόρνη η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, χρησιμοποιούσε στον επαγγελματικό της χώρο το όνομά μου. Ο τίτλος ήταν σοκαριστικός: «Εμπλεξαν την Τζένη Μπότση σε κύκλωμα ροζ σκανδάλου». 
- Πώς βίωσες κάτι τόσο ανήθικο; Φρίκαρα τόσο πολύ που δεν είχα τη δύναμη και το κουράγιο ούτε καν να αντιδράσω. Επομένως σιώπησα, δεν το συζήτησα από το σοκ μου με κανέναν και περίμενα να περάσει η μπόρα. Ξεπέρασα όλο αυτό που μου συνέβη μετά από πολύ καιρό.

- Σε παλαιότερες συνεντεύξεις σου έχεις αφήσει να εννοηθεί ότι δεν είσαι ιδιαίτερα υπέρ του γάμου. Τώρα που έχεις περάσει τα 40, εξακολουθείς να διατηρείς την ίδια άποψη ή μετανιώνεις για το ότι δεν το επιχείρησες;
Δεν μετανιώνω καθόλου γιατί η έννοια του γάμου με πιέζει ως ιδέα. Μου δίνει την αίσθηση ότι εγκλωβίζεσαι - για τα δικά μου δεδομένα και τον δικό μου χαρακτήρα, κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν και όλοι βέβαια. Ενα είναι σίγουρο: όποιος το θέλει πολύ το κάνει, όποιος δεν το κάνει είναι απλά γιατί δεν το ήθελε.

- Γκρίνια από τους γονείς σου υπήρξε; Σαφώς, πρόκειται για κλασική ελληνική οικογένεια, με τα καλά της και τα κακά της. Αυτό τα λέει όλα.

- Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς το πρωί και το τελευταίο πριν κοιμηθείς; Mε το που ξυπνάω λέω «αχ, τι ωραία! Μια ακόμη υπέροχη ημέρα ξημέρωσε!». Το τέλος της ημέρας με βρίσκει συνήθως κάνοντας τον απολογισμό μου. Πάντα με θετική διάθεση, μια και έχω μάθει να αντιμετωπίζω τη ζωή υπεραισιόδοξα, σαν το μισογεμάτο ποτήρι. Μου αρέσει να ευχαριστώ τον Θεό και το σύμπαν για όλα αυτά που μου έφεραν.

- Ποιο είναι το μότο της ζωής σου;
Kαι τι πειράζει αν κάτι δεν πάει καλά σ’ εμάς. Πάει καλά σε κάποιους άλλους.

- Οταν σε πήραν τηλέφωνο και σου πρότειναν τη συμμετοχή σου στην καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη», είναι αλήθεια ότι είχες οργανώσει τις καλοκαιρινές σου διακοπές; Ναι, και δεν τις ακύρωσα, τις μετατόπισα απλά για αργότερα. Ημουν ευτυχής γιατί είχα πρόταση να πρωταγωνιστήσω σε μια δουλειά στην οποία μετά την επιτυχία του περσινού χειμώνα καθένας θα πετούσε τη σκούφια του για να συμμετάσχει. Πρόκειται για μια αξιόλογη κωμωδία των Ρήγα - Αποστόλου και ένα μοναδικό καστ ηθοποιών του οποίου είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που είμαι μέλος. Με τον θίασο θα οργώσουμε την Ελλάδα γι’ αυτό και στους φίλους μου έχω πει ότι το φετινό καλοκαίρι θα θυμίζει κάτι από σχολική εκδρομή αφού η χαρούμενη θεατρική παρέα θα μεταβεί με πούλμαν και στην τελευταία ελληνική κωμόπολη…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης