Πώς μία πρώην σερβιτόρα «έχτισε» μία αυτοκρατορία με 75 εστιατόρια

Πώς μία πρώην σερβιτόρα «έχτισε» μία αυτοκρατορία με 75 εστιατόρια

«Πάντα ήξερα ότι θα ήμουν αφεντικό του εαυτού μου» λέει η Dawn Lafreeda για την επιτυχία της

Πώς μία πρώην σερβιτόρα «έχτισε» μία αυτοκρατορία με 75 εστιατόρια
Ανοιξε το πρώτο της εστιατόριο σε ηλικία 23 ετών, τριάντα χρόνια μετά είναι ιδιοκτήτρια 75 καταστημάτων σε έξι Πολιτείες και μία από τις κορυφαίες ιδιoκτήτριες franchisee στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η Dawn Lafreeda άρχισε να εργάζεται σε εστιατόριο της αλυσίδας Denny's όταν ήταν 16 ετών. Ξεκίνησε από την υποδοχή και γρήγορα προήχθη σε σερβιτόρα. Οταν σπούδαζε στο κολέγιο, βρήκε δεύτερη δουλειά σε εταιρεία λογισμικού όπου έμαθε αρκετά για τα λογιστικά και τη διαχείριση προσωπικού.

Το 1984, όταν ήταν 23 χρονών, η Lafreeda κατάφερε να συνδυάσει όλες τις δεξιότητες και να αγοράσει το εστιατόριο της Denny's, στη μικροσκοπική πόλη Γκλόουμπ στην Αριζόνα.

Κλείσιμο
«Ηξερα από μικρή ότι θα αποκτήσω τη δική μου επιχείρηση», λέει στο Business Insider. «Πάντα ήξερα ότι θα ήμουν αφεντικό του εαυτού μου».

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τη νεαρή επίδοξη επιχειρηματία, καθώς, μπορεί να ήταν 23, αλλά έμοιαζε με 12χρονη, με αποτέλεσμα να μην την παίρνουν σοβαρά. «Πήγαινα στην τράπεζα για δάνειο και ουδείς πίστευε ότι ήμουν ιδιοκτήτρια». Παρ' όλα αυτά, επέμενε μέχρι να τέλους, καθώς δεν δεχόταν το «όχι» ως απάντηση.

«Οταν είσαι 23 δεν σκέφτεσαι με τον ίδιο τρόπο, όπως όταν είσαι μεγαλύτερος. Είσαι ατρόμητος και νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Αυτό μου έδινε δύναμη. Είχα άγνοια των κινδύνων. Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή αμφέβαλα. Είπα στη μητέρα μου. "Εχω 35 υπαλλήλους που εξαρτώνται από μένα. Τι θα γίνει εάν αποτύχω;" Κι εκείνη μου απάντησε. "Θα αρχίσεις και πάλι από την αρχή"».



«Ηξερα από μικρή ότι θα αποκτήσω τη δική μου επιχείρηση», λέει στο Business Insider. «Πάντα ήξερα ότι θα ήμουν αφεντικό του εαυτού μου».

Δεκαοχτώ μήνες μετά, εντυπωσιασμένη από τα επιτεύγματα της Lafreeda, η διοίκηση της Denny's, της πρόσφερε τέσσερα υπό κατάρρευση εστιατόρια στο δυτικό Τέξας. Ηταν μία πρόκληση για τη νεαρή επιχειρηματία να «αναστήσει» τα προβληματικά καταστήματα, αλλά, όπως λέει η ίδια, το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν το πολιτισμικό σοκ, καθώς δεν ήταν προετοιμασμένη για την αδύναμη οικονομία και το ερημικό τοπίο της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης