Η επιστροφή του Σπύρου Νιάρχου στη Σπετσοπούλα

Η επιστροφή του Σπύρου Νιάρχου στη Σπετσοπούλα

Πιστός και φέτος στο καλοκαιρινό ραντεβού με το θρυλικό νησί των Νιάρχων ο 59χρονος επιχειρηματίας και εφοπλιστής, δεν είπε «όχι» και σε μια σύντομη εξόρμηση στις Σπέτσες

Η επιστροφή του Σπύρου Νιάρχου στη Σπετσοπούλα
Με καλοκαιρινή ενδυμασία -πορτοκαλί πουκάμισο και γαλάζιο μαγιό με σχέδια- ο κ. Σπύρος Νιάρχος πέρασε από το ιδιωτικό του νησί, τη Σπετσοπούλα, στις Σπέτσες με ένα ταχύπλοο το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιουνίου. Σε αυτό επέβαινε και η ξανθιά συνοδός του, την οποία κολάκευε ακόμη περισσότερο το αέρινο λευκό φόρεμα που φορούσε.

Πριν καν προλάβει το σκάφος να δέσει στο λιμάνι, ο Ελληνας επιχειρηματίας έγινε αντιληπτός από τους ντόπιους, οι οποίοι έσπευσαν να τον χαιρετήσουν, εμφανώς χαρούμενοι που τον έβλεπαν έπειτα από καιρό. Ο κ. Νιάρχος μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Λονδίνου, Ηνωμένων Πολιτειών και Ελβετίας, όπου επεκτείνεται η επιχειρηματική του δραστηριότητα, ενώ οι εμφανίσεις του στις Σπέτσες είναι μετρημένες στα δάχτυλα παρά το γεγονός ότι περνάει τα καλοκαίρια του στη Σπετσοπούλα, το νησί που αγόρασε ο πατέρας του, ο Σταύρος Νιάρχος, και το οποίο κάθε καλοκαίρι φιλοξενούσε γαλαζοαίματους και μέλη του διεθνούς τζετ σετ. Μάλιστα ο Σπύρος και ο αδελφός του Φίλιππος σε όλη τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας περνούσαν τις διακοπές τους εκεί.



Κλείσιμο
Ο Σπύρος Νιάρχος και η συνοδός του έχουν μόλις αποβιβαστεί από το ταχύπλοο στο λιμάνι των Σπετσών 

Φιλικός και προσιτός, ο κ. Νιάρχος ανταπέδωσε τους χαιρετισμούς των κατοίκων του νησιού, απέφυγε όμως τις βόλτες στα μαγαζιά και στα δρομάκια, θέλοντας να κάνει όσο το δυνατόν πιο διακριτική την παρουσία του. Ο ίδιος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και προτιμά να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όσο και αν αυτό δεν είναι εύκολο εξαιτίας της εμβέλειας του ονόματός του. Μεγάλος ντόρος είχε γίνει και για τον γάμο του με τη Δάφνη Γκίνες, την οποία γνώρισε το 1987 ενώ έκανε σκι στην Ελβετία. Η 19χρονη τότε κληρονόμος της πολυεθνικής ομώνυμης ζυθοποιίας γοητεύτηκε από το φλερτ του 32χρονου τότε Σπύρου Νιάρχου και σύντομα παντρεύτηκαν, ενώ έκαναν και τρία παιδιά. Χώρισαν το 1999, με τη Δάφνη Γκίνες να λαμβάνει έπειτα από διακανονισμό το αστρονομικό για την εποχή ποσό των 20 εκατ. λιρών.



Ο εφοπλιστής και η παρέα του έμειναν μία ώρα στις Σπέτσες, απόλαυσαν το ούζο τους και αμέσως μετά αναχώρησαν ξανά για τη Σπετσοπούλα 

Αναπνέοντας αέρα ελευθερίας και ξέγνοιαστος από το άγχος και το βαρύ καθημερινό πρόγραμμα σχετικά με τη διαχείριση των επιχειρήσεών του, ο κ. Σπύρος Νιάρχος κατευθύνθηκε με την παρέα του σε ένα από τα παραδοσιακά καφέ του νησιού πάνω ακριβώς από το λιμάνι. Ηπιε το ούζο του και χαλάρωσε απολαμβάνοντας την πανέμορφη θέα, που δεν την αλλάζει ούτε με εκείνη από τα πολυτελή ακίνητά του, όπως το ξενοδοχείο «Hotel de Chanaleilles» στο Παρίσι, όπου γράφτηκε η ωραιότερη παιδική ιστορία του κόσμου -«Ο μικρός πρίγκιπας»- από τον Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί, η βίλα Marguns στο Σεν Μόριτζ, ένας όροφος στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης και το ξενοδοχείο «Kulm», επίσης στο Σεν Μόριτζ, το οποίο εκμεταλλεύεται από κοινού με τον αδελφό του Φίλιππο.

Και μπορεί η περιουσία του να ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ, όμως ο ήλιος και η μυρωδιά της θάλασσας των Σπετσών δεν αγοράζονται. Οπως λέει, άλλωστε, και η γνωστή διαφήμιση, «τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα». Επειτα από μία ώρα χαλάρωσης, συνοδεία ούζου και μεζέ, ο επιχειρηματίας και η συνοδός του κατευθύνθηκαν προς το ταχύπλοο σκάφος όπου τους περίμενε ο καπετάνιος για να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής για τη Σπετσοπούλα με τον ίδιο αθόρυβο τρόπο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης