Ισμήνη Νταφοπούλου: Σταρ Ελλάς και -παραλίγο- κορίτσι του Κλούνεϊ

Ισμήνη Νταφοπούλου: Σταρ Ελλάς και -παραλίγο- κορίτσι του Κλούνεϊ

Small talk με την καλλονή από την Καρδίτσα που άφησε -προσωρινά- την έδρα της δασκάλας
για το στέμμα της Miss Universe Greece

Ισμήνη Νταφοπούλου: Σταρ Ελλάς και -παραλίγο- κορίτσι του Κλούνεϊ
«Μου είχαν προτείνει αρκετές φορές να λάβω μέρος στα καλλιστεία, όμως δεν το είχα τολμήσει ποτέ», είναι το πρώτο πράγμα που λέει -με χαρακτηριστική συστολή στον λόγο της- δικαιολογώντας τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό. Ακόμη και φέτος που πήρε βαθιά ανάσα, συμμετείχε και απέσπασε τελικά τον τίτλο της Miss Universe Greece (μαζί και το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς Miss Universe), δεν έχει καταλάβει ούτε πώς ούτε γιατί το έκανε. «Ούτε στους γονείς μου δεν είχα τολμήσει να το πω. Τους το ανακοίνωσα όταν πια είχα πάρει τον τίτλο», εξιστορεί, σημειώνοντας μάλιστα πως τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας της δυσκολεύτηκαν να την πιστέψουν. «Χάρηκα τα δύο πρώτα λεπτά, τα επόμενα δύο λεπτά αγχώθηκα τρομερά και στη συνέχεια είπα στον εαυτό μου πως το άγχος δεν μπορεί να μου προσφέρει τίποτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι συγκέντρωση και δουλειά από δω και πέρα», λέει αναφορικά με εκείνα που ένιωσε όταν της απονεμήθηκε ο βαρύτιμος τίτλος. Το γεγονός ότι θεωρεί role model της την Ειρήνη Σκλήβα ακούγεται σχεδόν ανακουφιστικό.

Μπορεί η 24χρονη Ισμήνη Νταφοπούλου να μην πρόλαβε το τρένο της χρυσής εποχής του ελληνικού μόντελινγκ με τα μεγάλα ονόματα, τα δυσθεώρητα κασέ και την ακόμη πιο πομπώδη προβολή που απολάμβαναν οι θεραπαινίδες του, ωστόσο επιμένει να το παλεύει και να τα καταφέρνει περίφημα - κυρίως εκτός συνόρων. Αυτό τουλάχιστον καταμαρτυρούν τόσο η συμμετοχή της στην καμπάνια του οίκου Pierre Cardin όσο και η παρ’ ολίγον συνύπαρξή της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ στο διαφημιστικό σποτ της Nespresso. Το συγκεκριμένο κάστινγκ η Ισμήνη το θυμάται ως την πιο αποθαρρυντική, απογοητευτική, ματαιωτική στιγμή της, αφού, όπως αφηγείται, όταν της ανακοινώθηκε πως είχε περάσει στις τέσσερις επικρατέστερες για τη διεκδίκηση του ρόλου -μέσα από ένα κάστινγκ 400 κοριτσιών- εκείνη αποφάσισε να γιορτάσει σαν να ήταν ήδη η κάτοχος του ρόλου. Ωστόσο, η τελική απόφαση την άφησε εκτός κούρσας, μια και, όπως της είπαν, έδειχνε αρκετά μικρότερη από την εικόνα που ήθελε η εταιρεία. «Του το φυλάω αυτό του Τζορτζ Κλούνεϊ», καταλήγει σήμερα - σαφώς πιο χαλαρή, σοφότερη και μάλλον περισσότερο υπομονετική.

Το σύμπαν της μόδας δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός για τη Miss Universe Greece. Τις συστάσεις με τα catwalks και τις φωτογραφήσεις ανέλαβε να τις κάνει ο παιδικός φίλος της και μοντέλο με σημαντική διεθνή παρουσία Κώστας Καραντώνης. Ηταν την πρώτη χρονιά που η Ισμήνη είχε αφήσει τη γενέτειρά της, την Καρδίτσα, και είχε μετοικήσει στον Βόλο για τις σπουδές της στα Παιδαγωγικά. Ο Καραντώνης την πήρε από το χέρι, όπως ανάγλυφα περιγράφει, και την παρέδωσε σε ένα πρακτορείο μοντέλων. Το πρώτο ταξίδι στο Μιλάνο δεν άργησε να έρθει. Εκεί η Ισμήνη πήρε μάλλον κάπως ράθυμα το βάπτισμα του πυρός, αφού το μυαλό της ήταν κατά κύριο λόγο στραμμένο στις σπουδές της. «Τα περισσότερα μοντέλα ξεκινούν με ενθουσιασμό, ο οποίος στη συνέχεια, βλέποντας πώς είναι πραγματικά η δουλειά, αποκλιμακώνεται. Ε, με μένα συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Οσο περισσότερο δουλεύω, τόσο περισσότερο μου αρέσει το μόντελινγκ».

Κλείσιμο
Μολονότι δουλειά θα υπάρχει -και μάλιστα πολλή- για εκείνη εν όψει του διαγωνισμού ομορφιάς Miss Universe, το όνειρο της διδασκαλίας δεν έχει τελειώσει. Οπως λέει, μάλιστα, εμφατικά, δεν θα ξεχάσει ποτέ την πρώτη και μόνη χρονιά που δίδαξε σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Και μη νομίσετε πως αυτό έχει να κάνει με κάποιο γονεϊκό όνειρο που, απωθημένα, θέλει να εκπληρώσει. Τουναντίον. Η Ισμήνη θυμάται ακόμη τον γυμναστή πατέρα της, ο οποίος από τότε που ήταν μικρή πίστευε πολύ σε εκείνη και μάλιστα της έλεγε χαριτολογώντας πως μεγαλώνοντας θα τη γυμνάσει προκειμένου να αποκτήσει ιδανικές αναλογίες και να πάει στα καλλιστεία. Τα λόγια του σήμερα μοιάζουν σχεδόν προφητικά.


Aν και στις τέσσερις επικρατέστερες για τη διεκδίκηση του ρόλου,
 η τελική απόφαση την άφησε εκτός κούρσας, μια και, όπως της είπαν, έδειχνε αρκετά μικρότερη από την εικόνα
που ήθελε η εταιρεία Nespresso. «Του το φυλάω αυτό του Τζορτζ Κλούνεϊ», δηλώνει σήμερα


Πάντως, μέχρι την ώρα που θα επιστρέψει στα θρανία, η καλλονή με την αμιγώς «ελληνική ομορφιά» -παρεμπιπτόντως θεωρεί ευλογία το φυσικό σκούρο χρώμα των μαλλιών της- έχει όλο τον χρόνο να κάνει επαγγελματικά ταξίδια που λειτουργούν για τον εαυτό της ως μια σπονδυλωτή επιφοίτηση, να χτίζει φιλίες με μοντέλα -ναι, επιμένει πως δεν είναι όλες οι συναδέλφισσές της αναπόδραστα δοσμένες στον ανταγωνισμό-, να φτιάχνει μικρά σπιτικά βίντεο με beauty tips για λογαριασμό γνωστού ελληνικού γυναικείου site και να επιστρέφει παβλοφικά, όπως κάθε ξενιτεμένος τις ώρες της νοσταλγίας, στο Skype για να μιλήσει με τις φίλες της πίσω στην πατρίδα. Ο,τι κι αν γίνει, επιμένει πως δεν θα χάσει ποτέ, μα ποτέ τη φυσική ευγένεια που τη χαρακτηρίζει, ενώ θεωρεί στόχο ζωής της την αρετή της υπομονής. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια νέας κοπής Σταρ Ελλάς και να μη θεωρηθεί πλεονεξία;



Στιγμιότυπα από το Instagram της Ισμήνης, ανάμεσά τους και η φωτογραφία που μοιράστηκε αμέσως μετά τη στέψη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης