CSI η φρουρά του Βασίλη Κικίλια

CSI η φρουρά του Βασίλη Κικίλια

Οι συνεργάτες του υπουργού «ανακάλυψαν» τη Χριστίνα Σιαμανδούρα στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και την επέλεξαν για επικεφαλής της ασφάλειάς του, λόγω της άρτιας εκπαίδευσής της και της προσήλωσης στα καθήκοντά της

CSI η φρουρά του Βασίλη Κικίλια

Χριστίνα Σιαμανδούρα
Κλείσιμο

Πίσω από το αυστηρό dress code της πανύψηλης 24χρονης βρίσκεται η ριψοκίνδυνη αστυνομικός που έχει αναλάβει την ασφάλεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη 

Εχει ύψος 1,83μ., είναι μελαχρινή, έχει σχεδόν πάντα τα μαλλιά της δεμένα αλογοουρά, φοράει μαύρη καμπαρτίνα και σκούρα γυαλιά ηλίου αλά CSI.

Πρόκειται για τη Χριστίνα Σιαμανδούρα, την εντυπωσιακή αστυνομικό φρουρό του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια. Μοναδική της έννοια είναι η ασφάλεια του υπουργού, τον οποίο και συνοδεύει σε κάθε του περιοδεία και εκδήλωση. Από την τελετή λήξης της ελληνικής προεδρίας στο Ζάππειο, τη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρεσβευτής την περασμένη Τετάρτη για την Ημέρα της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας μέχρι τη βράβευση των ανδρών των ΕΚΑΜ και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που συνάντησε ο κ. Κικίλιας. 

Η επιλογή της ήταν τυχαία, αλλά βοήθησε το ύψος της μια και οι άνθρωποι του υπουργού έψαχναν μια γυναίκα που να είναι περίπου στο ύψος του, αλλά και με θητεία στον δρόμο. Πριν αναλάβει το δύσκολο έργο της προστα­σίας του κ. Κικίλια, η Χριστίνα υπηρετούσε σε άλλη μάχιμη θέση. Σε αυτή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Μαζί με τους συναδέλφους της όργωναν τις συνοικίες της Δυτικής Αττικής, περιπολώντας μέχρι και στις επικίνδυνες γειτονιές του Μενιδίου, των Λιοσίων, του Ασπρόπυργου και του Ζεφυρίου. Εκεί η 24χρονη κοπέλα «ψήθηκε» και έμαθε να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις του επαγγέλματος.  Λόγω του νεαρού της ηλικίας της επικοινωνεί άμεσα με τον υπουργό, ο οποίος υπερηφανεύεται για την επιλογή του να έχει ως προσωπική ασφάλεια γυναίκα αστυνομικό.



Αληθινή αμαζόνα πάνω στη μηχανή της ΕΛ.ΑΣ. Ως μέλος της Αμεσης Δράσης έδειξε ιδιαίτερο ζήλο παρά το νεαρό της ηλικίας της 

 Η Χριστίνα διατηρεί χαμηλό προφίλ, ασκώντας αυστηρά τα δύσκολα καθήκοντά της. Μάλιστα όλοι έχουν παρατηρήσει ότι αποφεύγει ακόμη και να χαμογελάσει, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η δουλειά της.

 Από μικρή ήταν ριψοκίνδυνη και αναζητούσε την περιπέτεια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κολωνό. Λόγω του ύψους της παράλληλα με το σχολείο η Χριστίνα ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Για δέκα χρόνια έπαιξε βόλεϊ στην ομάδα της Νέας Ιωνίας, Ιωνες, ενώ πέρασε και από το τμήμα βόλεϊ του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας. Η ανάγκη για περιπέτεια, αλλά και το αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο σε συνδυασμό με την επαγγελματική αβεβαιότητα που νιώθουν οι περισσότεροι τελειόφοιτοι του Λυκείου την έκαναν να επιλέξει τον δρόμο των Σωμάτων Ασφαλείας.



Η γλυκιά Χριστίνα μεταμορφώνεται σε άγρυπνο φρουρό μόλις φορέσει τη στολή της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία υπηρετεί από το 2009 σε ιδιαιτέρως μάχιμες θέσεις

Λόγω των γνώσεων που έχει σε τεχνικές αυτοάμυνας επέλεξε την ΕΛ.ΑΣ., αν και αρχικά ήθελε να υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό.

Από το 2009 βρίσκεται ως δόκιμη στο «δύσκολο» Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Παρά το νεαρό της ηλικίας της έδειξε ιδιαίτερο ζήλο για το επάγγελμά της. Και αν κάποιες φορές, σε ορισμένα περιστατικά, ο φόβος διαπερνούσε το κορμί της, η 24χρονη κοπέλα απέδειξε πως έχει τσαμπουκά όσο και οι άνδρες συνάδελφοί της. Μετά την Ομόνοια ακολούθησε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Η θέση της αυτή χαροποίησε ιδιαίτερα τους γονείς της που ανακουφίστηκαν μόλις έμαθαν ότι η κόρη τους θα έφευγε από τις μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και θα βρισκόταν στον νευραλγικό τομέα της ασφάλειας του υπουργού.

Οπως έχει πει η ίδια σε φίλους και γνωστούς, θέλει να παραμείνει όσο μπορεί στο μάχιμο αυτό πόστο, αν και πιστεύει πως όταν ολοκληρωθεί η αποστολή της στο υπουργείο θα επιστρέψει και πάλι στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ.



Η μαχητικότητά της στη δουλειά, το ύψος και το αστραφτερό της χαμόγελο ήταν τα «εισιτήρια» για τη νέα της θέση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης