Ηρακλής Κόζας: Μ’ ένα σουτ στις πασαρέλες

Ηρακλής Κόζας: Μ’ ένα σουτ στις πασαρέλες

Η απόσταση από τα γήπεδα ποδοσφαίρου ως τις διεθνείς πασαρέλες αποδείχτηκε πολύ μικρή για τον 23χρονο νεαρό που ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού, για να μεταμορφωθεί σε ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα της διεθνούς μόδας

Ηρακλής Κόζας: Μ’ ένα σουτ στις πασαρέλες
Ο Ηρακλής Κόζας είναι το κεντρικό πρόσωπο καμπάνιας γνωστού αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας που όλοι έχουμε φορέσει κατά καιρούς στην παραλία. «Είναι η πρώτη φορά που πρωταγωνίστησα σε μια τέτοιου είδους καμπάνια, αλλά ομολογώ ότι μου άρεσε. Ως μεσογειακός λαός λατρεύουμε τη θάλασσα και τον ήλιο, γι’ αυτό και είπα εύκολα το “ναι” στη συγκεκριμένη διαφημιστική πρόταση».

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το καλογυμνασμένο μοντέλο μπήκε στον πειρασμό να σηκώσει στις πλάτες του μία ολόκληρη διαφημιστική καμπάνια. Πριν από περίπου δύο χρόνια ο οίκος Versace τον επέλεξε μεταξύ τριών ακόμη αγοριών προκειμένου να λανσάρει τη νέα του κολεξιόν. Τελικά πρωταγωνίστησαν μοντέλα από το Μιλάνο με το σκεπτικό ότι στην εποχή της κρίσης είναι καλύτερο να διαφημίζουν τα ιταλικά προϊόντα Ιταλοί παρά κάποιος ξένος.



Ετσι κι αλλιώς ο Ηρακλής είχε δεχτεί πολλές προτάσεις από Ελλάδα, Μιλάνο και Κωνσταντινούπολη για να κάνει πράγματα. «Στην Τουρκία συνεργάστηκα με τους περισσότερους οίκους μόδας κάνοντας editorial και συμμετέχοντας σε επιδείξεις. Πρόκειται για μια μεγάλη αγορά, γι’ αυτό και μοντέλα από ολόκληρη την Ευρώπη δέχονται να πάνε για δουλειά εκεί. Η συμμετοχή μου στην τοπική Εβδομάδα Μόδας ήταν μια μοναδική εμπειρία». Οσοι γνωρίζουν τον Ηρακλή Κόζα ξέρουν ότι, παρότι σήμερα διαπρέπει στην πασαρέλα, ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. «Επαιζα στη γενέτειρά μου, τις Σέρρες, από παιδί. Μεγάλωσα στα χωμάτινα γήπεδα του Πανσερραϊκού παίζοντας μπάλα, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός με εμπόδισε να συνεχίσω μια τέτοιου είδους καριέρα.
Κλείσιμο

Τότε μέσω κάποιων γνωστών βρέθηκα να συνεργάζομαι με το πρακτορείο X-Ray Models. Βρήκα το μόντελινγκ ιδιαίτερα διασκεδαστικό, ειδικά αυτή την περίοδο κατά την οποία είμαι φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης». Η ζήτηση είναι αυτή που θα καθορίσει αν η μόδα θα συνεχίσει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του για πολλά χρόνια ακόμα ή αν θα ασχοληθεί και με κάτι άλλο. «Οσο δέχομαι προτάσεις θα συνεχίσω να τα δίνω όλα στον συγκεκριμένο χώρο, που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων. Οι φωτογραφήσεις, τα ρούχα και σαφώς οι επιδείξεις μόδας συνθέτουν έναν μαγικό κόσμο που συνεπαίρνει οποιονδήποτε έρθει σε επαφή μαζί του».



Τι λέει όμως για τον αδελφό του, τον γνωστό τραγουδιστή των Koza Mostra, Hλία Κόζα; «Σαφώς και χαιρόμαστε ο ένας με τις επιτυχίες του άλλου. Δεν θα ξεχάσω, για παράδειγμα, τη συγκίνηση που είχαμε όλοι μας όταν εκπροσώπησε τη χώρα μας στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Με τον Ηλία είμαστε αγαπημένοι, κάνουμε παρέα, αλλά καθένας τραβάει τη δική του ανεξάρτητη διαδρομή».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης