Χρήστος Ντέντες: Από την Κόρινθο στο Μουντιάλ του break dance

Χρήστος Ντέντες: Από την Κόρινθο στο Μουντιάλ του break dance

Είναι τελειόφοιτος λυκείου, κατάγεται από την Κόρινθο, ο ξυλουργός πατέρας του μεταμόρφωσε το υπόγειο του σπιτιού τους σε χώρο προπόνησης, κάνει διατροφή, γυμναστική και θυσιάζει βόλτες με κολλητούς επί οκτώ συναπτά έτη. Γιατί; Θέλεινα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διαγωνισμούς πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας

Χρήστος Ντέντες: Από την Κόρινθο στο Μουντιάλ του break dance
Μπροστά σε πλήθος 1.700 θεατών, στο εντυπωσιακό stage του ACRO, ο Onel -κατά κόσμον Χρήστος Ντέντες- αναδείχτηκε νικητής του Red Bull BC One Cypher Greece. Ο 18χρονος B-Boy από την Κόρινθο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ημιτελικό της Ανατολικής Ευρώπης στην Κροατία, στις 13 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να διεκδικήσει μια θέση στον μεγάλο τελικό του παγκόσμιου breaking διαγωνισμού στο Παρίσι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο Χρήστος είναι ένας χορευτής breaking ο οποίος πριν από επτά χρόνια θέλησε να μπει στην παρέα του μεγάλου του αδελφού, να κάνει παρέα «με τους μεγάλους» και να κερδίσει την προσοχή τους. Τα κατάφερε. Μιμήθηκε τις χορευτικές κινήσεις που έκαναν τα παιδιά για πλάκα σε πλατείες και πάρκα: «Στα έντεκά μου ήθελα να κάνω ό,τι έκανε ο μεγαλύτερος αδελφός μου. Τον έβλεπα στα κλαμπ να χορεύει με τους φίλους του και μάθαινα κι εγώ. Αυτοδίδακτος είμαι. Μόνο στο YouTube παρακολουθώ βιντεάκια και έπειτα κάνω τρεις με πέντε ώρες προπόνηση καθημερινά για να τελειοποιήσω τα κόλπα. Εννοείται ότι κάνω διατροφή, δεν θα φάω “βρόμικο”. Κάνω πολεμικές τέχνες επίσης, κουνγκ φου. Με βοηθά τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. Αθλητής κανονικός είμαι. Προπονούμαι καθημερινά στο υπόγειο του σπιτιού μας. Με στηρίζουν οι γονείς μου. Ο πατέρας μου είναι ξυλουργός και με τα χέρια του έβαλε παρκέ και καθρέφτες στους τοίχους για να βλέπω τις κινήσεις μου. Και βάρη κάνω, αλλά πρέπει να μείνω λεπτός για να σηκώνω το σώμα με τα χέρια μου. Είμαι 65 κιλά». Υπάρχει κουλτούρα breaking στην Ελλάδα; «Δεν είναι συγκρίσιμη με αυτή της Αμερικής ή της Γαλλίας, αλλά, ναι, υπάρχει.

 Εγώ χορεύω με τους Breakers Without Fear. Κάθε μήνα γίνεται ένας διαγωνισμός χορού στην Αθήνα. Εχω ταξιδέψει με δικά μου έξοδα στην Ιταλία και τη Σλοβακία για να λάβω μέρος σε διαγωνισμούς. Στη Γερμανία και στο Ισραήλ με είχαν στείλει εταιρείες γιατί ανακηρύχθηκα νικητής σε εγχώρια πρωταθλήματα. Κέρδισα και μια υποτροφία σε ιδιωτική σχολή χορεύοντας. Μάλλον θα πάω να σπουδάσω φυσικοθεραπεία. Πώς πληρώνω τα έξοδα ταξιδιών; Παραδίδω μαθήματα σε σχολή χορού τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Εχω μαθητές έξι ετών. Δεν βαριούνται τα μικρά παιδάκια. Εχει πλάκα. Τρελαίνονται από χαρά».
Κλείσιμο



Ο Χρήστος Ντέντες ήταν ο νικητής του Red Bull BC One Cypher Greece


Τι σημαίνει το ψευδώνυμο Onel; «Ολοι οι χορευτές χρησιμοποιούν ένα υποκοριστικό. Είχα μια αγαπημένη μπλούζα που φορούσα συχνά σε διαγωνισμούς, μάρκας O’Neill. Με φώναζαν ο “O’Neill” αλλά ήθελα κάτι πιο εύηχο και με μήνυμα. Το Onel σημαίνει one love, μοναδική αγάπη, όμορφο είναι». Πιστεύει ότι μπορεί να βιοποριστεί ως χορευτής breaking στην Ελλάδα; «Αυτό θα ήθελα να κάνω. Δεν το έχω σκεφτεί τόσο. Αλλά τώρα που είμαι μικρός δεν σκέφτομαι μόνο τα χρήματα. Κανείς Ελληνας χορευτής δεν έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μεγάλο τελικό του παγκόσμιου breaking που θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου στο Παρίσι. Εχω μια ευκαιρία να γίνω ο πρώτος που θα τα καταφέρει».

Τραυματισμούς έχει αντιμετωπίσει; «Ναι, μικροτραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μια φορά έπαθα μεγάλη ζημιά στον αγκώνα. Σχεδόν όλοι οι γιατροί με συμβούλευαν να σταματήσω τον χορό και να κάνω χειρουργείο. Μια εγχείρηση θα σήμαινε οριστικό τέλος στην καριέρα μου ως B-Boy. Δεν τους άκουσα. Μέχρι και με γύψο στο χέρι χόρευα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης