Siri: Η... φωνή της Apple αποκαλύπτεται!

Siri: Η... φωνή της Apple αποκαλύπτεται!

Δείτε ποια είναι η γυναίκα που όλοι οι κάτοχοι Iphone έχουν καθημερινά μαζί τους

Siri: Η... φωνή της Apple αποκαλύπτεται!
Οι κάτοχοι Iphone έχουν σίγουρα κάποια στιγμή – έστω και κατά λάθος – συνομιλήσει με τη Siri, πατώντας το κεντρικό κουμπί της συσκευής τους. Ποια είναι όμως η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τη... φωνητική βοηθό της Apple;



Κλείσιμο
Πολλοί έχουν προσπαθήσει να μαντέψουν πώς τη λένε και πώς είναι εμφανισιακά, αλλά η «αποκάλυψή» της θα διαλύσει κάθε απορία και περιέργεια.



Η Susan Bennett, λοιπόν, η φωνή μέσα από τις συσκευές της Apple, είναι μία ηθοποιός από ένα προάστιο της Atlanta, που πριν από 8 χρόνια, έκανε ηχογραφήσεις για έναν άγνωστο πελάτη και ούτε η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποια στιγμή θα έφτανε σε σημείο να «εξυπηρετεί» περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους, από τη μέρα που η Siri εμφανίστηκε στο iPhone 4S στις 4 Οκτωβρίου του 2011.



Για τέσσερις ώρες κάθε μέρα ολόκληρο τον Ιούλιο του 2005, η 64χρονη σήμερα Bennett διάβαζε εκατοντάδες φράσεις και προτάσεις που επέτρεψε την Apple να βγάλει φωνήεντα, σύμφωνα, συλλαβές και διφθόγγους, προτού αρχίσει η εταιρεία να «παίζει» με την προφορά και την ταχύτητα της.
  
«Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που απλά μπορούν να διαβάζουν με τις ώρες, και δεν έχουν πρόβλημα. Εγώ βαριέμαι πολύ... Οπότε κάνω διαλείμματα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μερικές φορές η Siri ακούγεται ότι... βαριέται!», δήλωσε η Bennett στο CNN. «Οι ήχοι μπορεί να έχουν ηχογραφηθεί τα τελευταία 15 λεπτά».



Ενώ η Apple δεν επιβεβαιώνει ότι η Bennett είναι η γυναίκα που κρύβεται πίσω από την Siri, επαγγελματίες που αναγνωρίζουν τη φωνή της  συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που την εκπροσωπούν νόμιμα, παραδέχονται ότι είναι 100% σίγουρο ότι είναι η Siri! 

Η Bennett αποκάλυψε την ταυτότητά της κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CNN που δεν ήταν σχετική με τη Siri ή την Apple.

«Έπρεπε πραγματικά να δω πόσο σημαντικό ήταν για μένα, δεν ήμουν σίγουρη ότι ήθελα να έχω κακή φήμη και επίσης δεν ήμουν σίγουρη πού στεκόμουν νόμιμα», παραδέχτηκε .
«Και έτσι , ως εκ τούτου, ήμουν πολύ συντηρητική γι 'αυτό για πολύ καιρό. Και τότε αυτό το βίντεο Verge κυκλοφόρησε... Και φάνηκε σα να ήταν όλοι περίεργοι να μάθουν ποια είναι η πραγματική φωνή πίσω από τη Siri και έτσι σκέφτηκα τι στο καλό; Αυτή είναι η στιγμή, ας αποκαλυφθώ!».

Ένα ατύχημα στη δεκαετία του '70 έκανε την Bennett να αρχίσει να εργάζεται με τη φωνή της. Σήμερα, έχει δανείσει τη φωνή της σε διαφημίσεις και αμέτρητα τηλεφωνικά συστήματα. Η φωνή της δίνει ακόμα οδηγίες σε συσκευές GPS και να καλωσορίζει τους ταξιδιώτες σε αεροδρόμια.

Όμως, το 2005, όταν η ScanSoft, μια εταιρεία λογισμικού που αναζητούσε μια φωνή για ένα νέο της έργο, της ζήτησε να υπογράψει μια σύμβαση με την οποία δεσμευόταν να προσφέρει τη φωνή της σε εγγραφές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια βάση δεδομένων για την κατασκευή του λόγου, η Bennett δεν είχε καμία ιδέα για το πώς η φωνή της θα τελικά να χρησιμοποιούνταν. 

Όταν η Apple κυκλοφόρησε το iPhone 4S, την πρώτη συσκευή που περιελάμβανε τη Siri, η Bennett ενημερώθηκε από φίλους και συγγενείς ότι άκουγαν στο κινητό τους τη φωνή της. «Ένας συνάδελφος μου μου έστειλε e -mail και μου είπε: «Παίζουμε με το  νέο τηλέφωνο της Apple. Εσύ δεν είσαι;». Έτσι, η Bennett μπήκε στην ιστοσελίδα της Apple και άκουσε τα κλιπ που ανακοίνωναν τη νέα εφαρμογή, την Siri. «Είναι προφανές ότι είμαι εγώ. Είναι η φωνή μου», είπε.

Όταν ο γιος της, Cameron Bennett, φωτογράφος στο Λος Άντζελες , είδε στην τηλεόραση τη διαφήμιση του iPhone 4S, είπε ότι έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν είδε τον σκηνοθέτη, Μάρτιν Σκορσέζε, να μιλάει με τη μαμά του!

Στη συνέχεια, όταν ο Cameron αγόρασε και ο ίδιος το τηλέφωνο, η μαμά του ήταν εκείνη που του έδινε οδηγίες και μέσα από το GPS. «Η φωνή της είναι παντού. Ακόμα και όταν ήμουν στο κολέγιο στο Κολοράντο και τηλεφωνούσα στην τράπεζα, ήταν η φωνή της μαμάς μου εκείνη που μου έλεγε ότι είχε υπόλοιπο $ 4», είπε.

Όσο γιατί δεν επιβεβαιώνει η Apple ότι η Bennett είναι η φωνή της Siri; Ο Marcus Graham, ο Διευθύνων Σύμβουλος της GM Voices, η οποία εκπροσωπεί την Bennett λέει ότι «οι εταιρείες ανταγωνίζονται για να πετύχουν το καλύτερο από θέμα ποιότητας ήχους και λειτουργίας των συστημάτων τους. Η ανησυχία τους είναι η κινητήρια δύναμη των εσόδων τους. Το να μιλήσουν για το ποια είναι η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τη φωνή, είναι – για εκείνους – σα να επικεντρώνουν αλλού την προσοχή τους».

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι το όνομα «Siri» η Apple το επέλεξε από το ελληνικό όνομα «Ίρις», γραμμένο από το τέλος προς την αρχή και αυτό λόγω του ότι η Ίριδα, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν δευτερεύουσα θεότητα του Ολύμπου και ανήκε στην ακολουθία των θεών με καθήκοντα αγγελιαφόρου όμοια με εκείνα του Ερμή – συνδέεται δηλαδή με την επικοινωνία. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης