Το βροντερό «όχι» του Κώστα Πρέκα στον Λάκη Λαζόπουλο

Το βροντερό «όχι» του Κώστα Πρέκα στον Λάκη Λαζόπουλο

Οταν χτυπάει το τηλέφωνο του Κώστα Πρέκα και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκεται ο Λάκης Λαζόπουλος, τότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή ο κόσμος του μεγάλου περφόρμερ γύρισε ανάποδα ή έχει κάνει λάθος αριθμό...

Συνεχίζεται η κατάληψη στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
Το βροντερό «όχι» του Κώστα Πρέκα στον Λάκη Λαζόπουλο
Ο πόλεμος Λάκη Λαζόπουλου - Κώστα Πρέκα είναι από εκείνους τους εξαιρετέους, που αντί για σφαίρες, αίμα και νεκρούς χαρίζουν στο τηλεοπτικό κοινό άφθονο γέλιο και στους πρωταγωνιστές του δυνατό χειροκρότημα. Τα τηλεοπτικά ενσταντανέ με τους δυο τους να «αλληλοσπαράζονται» ξεπερνούν κατά πολύ σε νόημα, περιεχόμενο και σκηνοθετική δεινότητα ακόμη και τις εξειδικευμένες στις φιλονικίες τουρκικές υπερπαραγωγές. «Ασχολούμεθα με κάποιους κυρίους που θέλουν να κάνουν τη ζωή τους παράδειγμα προς μίμηση, ότι μόνο έτσι μπορεί να ζει ο ελληνικός λαός σήμερα, με όλα τα τραγικά της ιδιαίτερης ζωής τους. Μιας ιδιαίτερης ζωής που είναι τραγική, ανώμαλη και απαράδεκτη...» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Κώστας Πρέκας σε τηλεοπτική εκπομπή, για να του απαντήσει ευθύς αμέσως ο Λάκης Λαζόπουλος μέσα από το «Τσαντίρι» του: «Εμείς βγάλαμε τα 45άρια και πυροβολούμε τον Πρέκα; Τι να πούμε για τα 45άρια της ηλιθιότητας, για τα οπλοπολυβόλα της μαλακίας, για τα τανκς της αθεράπευτης βλακείας; Κυρία μου, ποια πατρίδα, ποια θρησκεία, ποια οικογένεια; Γιατί να πας στον πόλεμο, βρε χρυσέ μου άνθρωπε; Συνέχεια θέλει να πάει στα σύνορα, χωρίς λόγο, το παιδί αυτό. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι δεν έχουμε πόλεμο...». Ποιος περίμενε τότε ότι η τελευταία αυτή φράση του Λάκη έμελλε να βγει αληθινή; Σχεδόν κανείς.

Το αναπάντεχο τηλεφώνημα και το ηρωικό «όχι»

Είναι απόγευμα καθημερινής όταν ο Κώστας Πρέκας βρίσκεται με ολόκληρο τον θίασό του για πρόβα στο νέο -και δέκατο στη σειρά- θέατρο που ετοιμάζει επί της οδού Λένορμαν. Ο χαρακτηριστικός χτύπος του κινητού του τηλεφώνου διακόπτει τις υποκριτικές προσπάθειες της ομάδας του, αποτυπώνοντας μια έκφραση απορίας στο πρόσωπο του ηθοποιού. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής δεν βρίσκεται ένας φίλος από τα παλιά, αλλά ένας «εχθρός» εις το διηνεκές που ακούει στο όνομα Λάκης Λαζόπουλος: «Κώστα μου, καλησπέρα. Αρχικά θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη για όλα όσα έχουν ειπωθεί από την πλευρά μου και εν συνεχεία θέλω να σου προτείνω έναν ρόλο στη νέα σειρά που ετοιμάζω για τον ALPHA, το “Ορκιστείτε, παρακαλώ”». Πρόκειται για το remake της παλιάς χιουμοριστικής σειράς «Ορκιστείτε, παρακαλώ», με τον αξέχαστο Γιάννη Μιχαλόπουλο στη θέση του προέδρου του δικαστηρίου, στην οποία ο Λάκης Λαζόπουλος εκτός από την καλλιτεχνική επιμέλεια θα έχει σε κάθε επεισόδιο και έναν χαρακτηριστικό ρόλο.

Ο πάντα ετοιμοπόλεμος Κώστας Πρέκας μένει για λίγα δευτερόλεπτα βουβός, μην ξέροντας πώς να ανταποκριθεί στην απρόσμενη πρόταση - εκτιμώντας ενδεχομένως ότι επρόκειτο για πλάκα. Μόλις βεβαιώθηκε για την καλή πρόθεση από την άλλη άκρη του ακουστικού, απάντησε ευθύς αμέσως: «Λάκη μου, είμαι πολύ χαρούμενος που μου τηλεφώνησες, αλλά αυτή η δουλειά δεν είναι της δικής μου φιλοσοφίας. Εάν όμως θεωρείς ότι μπορούμε να συνεργαστούμε στο μέλλον, γράψε ένα σενάριο για μένα και θα το κοιτάξω». Υστερα από λίγα λεπτά και αρκετές φιλοφρονήσεις και από τις δύο πλευρές, το τηλέφωνο έκλεισε, όπως ακριβώς και η κόντρα των δύο ανδρών που κρατούσε χρόνια. Ισως το μόνο που απομένει πλέον, μετά το «νερό κι αλάτι» Λαζόπουλου - Πρέκα, στο τηλεοπτικό κοινό είναι να χειροκροτήσει μια μεγάλη τηλεοπτική εκεχειρία που ενδεχομένως για λόγους διασκέδασης να απευχόταν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης