«Ήταν πολύ βαριά η τιμωρία», λέει ο προπονητής της Βούλας

«Ήταν πολύ βαριά η τιμωρία», λέει ο προπονητής της Βούλας

«Θυσίασαν» μια  διακεκριμένη αθλήτρια χωρίς να διερευνηθεί με ψυχραιμία η κατηγορία για «ρατσισμό» - Στο πλευρό της αθλήτριας η Φανή Χαλκιά -Πρώτο θέμα η είδηση στα ξένα ΜΜΕ


Αγωνίζεται σαν Σουμάχερ, ο Σουμάχερ;
«Ήταν πολύ βαριά η τιμωρία», λέει ο προπονητής της Βούλας
«Ήταν πολύ βαριά η τιμωρία για τη Βούλα. Πρόκειται για ένα παιδί, για μια 23χρονη αθλήτρια που δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό χώρο και είναι άδικο να εμπλέκεται σε τέτοιες πολιτικές ακρότητες. Ήταν ένα αστείο στο Twitter», δηλώνει στο protothema.gr o προπονητής της,  Γιώργος Πομάσκι.

Η καθυστέρηση στην απολογία της Βούλας Παπαχρήστου φαίνεται πως ήταν αυτό που την καταδίκασε.

Όταν το ζήτημα του σχολίου της στο twitter άρχισε να αναπαράγεται- με τρεις ημέρες καθυστέρηση έπειτα από τη δημοσίευσή του- άρχισε ταυτόχρονα να χτυπά και το τηλέφωνο του Βασίλη Σεβαστή. Ο Γιάννης Ιωαννίδης ζητούσε να πέσουν άμεσα οι τόνοι, η ομοσπονδία με τη σειρά της ζήτησε από την αθλήτρια να ανασκευάσει.

Κλείσιμο
Στις πρώτες δηλώσεις της η Παπαχρήστου έκανε λόγο για ατυχές χιούμορ, κάτι που όμως δεν κάλυψε. Όταν τελικά η άλτρια απολογήθηκε δημόσια μέσω του διαδικτύου, νωρίς το μεσημέρι, ήταν ήδη αργά όπως αποδείχθηκε.

Ήδη είχαν βγει οι πρώτες ανακοινώσεις κομμάτων, τα δημοσιεύματα στα ξένα site και άρχιζε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ομοσπονδίας. Τα μέλη του διχάστηκαν. Κάποιοι ζητούσαν να αποσύρει ο ίδιος ο ΣΕΓΑΣ την αθλήτρια από την ομάδα. Ο Σεβαστής προτίμησε να κρατήσει μία πιο μετριοπαθή στάση. Ετσι η ανακοίνωση ανέφερε πως η ομοσπονδία θα σεβαστεί όποια απόφαση πάρει η ΕΟΕ για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ουσιαστικά την απόφαση για τον αποκλεισμό της την πήρε ο Ισίδωρος Κούβελος, αφού εκτιμάται πως ο Ιωαννίδης δεν απαίτησε κάτι τέτοιο. Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο όμως επέλεξε να βάλει τέλος στο Ολυμπιακό όνειρο της Παπαχρήστου.

Από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που δέχεται η Βούλα Παπαχρήστου στην ιστοσελίδα της στο facebook και το Twitter. Τα περισσότερα είναι μηνύματα αγάπης και θαυμασμού προς την Ελληνίδα πρωταθλήτρια η οποία βιώνει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα της.

Λίγα λεπτά μετά τον αποκλεισμό της,  φίλοι της Ελληνίδας αθλήτριας δημιούργησαν γκρουπ συμπαράστασης στο facebook. Με τίτλους  «Θέλουμε Παπαχρήστου στο Λονδίνο», «στηρίζουμε τη Βούλα Παπαχρήστου» και «Βούλα Παπαχρήστου είμαστε μαζί σου! Επαναφορά στους αγώνες» εκατοντάδες θαυμαστές της πρωταθλήτριας γράφουν σχόλια υπέρ της, ενώ αποδοκιμάζουν την κίνηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Φυσικά υπάρχει και γκρουπ το οποίο έχει τίτλο «σωστά αποκλείστηκε η Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς» με μονάχα τρεις υποστηρικτές, όταν στα προηγούμενα γκρουπ τα μέλη ξεπερνούν ήδη τους 500.

Στο πλευρό της αθλήτριας με αναφορά της στο twitter  τάσσεται και η Φανή Χαλκιά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Οι άνθρωποι είναι τόσο γελοίοι και οι αποφάσεις τους ακόμα γελοιότερες. Ντροπή τους!» απευθυνόμενη στους αρμόδιους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής οι οποίοι έκριναν ότι η Βούλά Παπαχρήστου έπρεπε να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
 
Την ίδια ώρα στο twitter τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, εκτός από το Tweet για τα κουνούπια του Νείλου και τους Αφρικανούς μετανάστες της χώρας μας, η αθλήτρια είχε προβεί και σε άλλες ενέργειες που δείχνουν κάποιες πεποιθήσεις της που προβληματίζουν και προκαλούν αντιδράσεις.

 Ενώ η αθλήτρια έσπευσε να σβήσει όλες τις αναπαραγωγές ειδήσεων ή φράσεων που σχετίζονται με το κόμμα της Χρυσής Αυγής αλλά και τις πρόσφατες προσωπικές της ευχές σε βουλευτή του κόμματος, πολλοί χρήστες του Twitter τα αναπαραγάγουν μέχρι και τώρα μέσω φωτογραφιών.

Εκτός από αυτές τις απόψεις της, σχολιάστηκαν αρνητικά  και φωτογραφίες της από όπλα και μια πινακίδα που αναγράφει «οι εισβολείς θα πυροβολούνται και θα θάβονται εδώ" αλλά και αναρτήσεις της με λινκ σε βίντεο που έχει απόπειρα αναχαίτισης  τουρκικών αεροσκαφών με τίτλο "Γ*** τον Κ***τουρκο" έχουν σοκάρει το ελληνικό twitter.  

Πρώτο θέμα η είδηση στα ξένα ΜΜΕ

Η είδηση του αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει γίνει πρώτο θέμα και στα ξένα ΜΜΕ.

Το Skynews στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι «Η Ελλάδα έστειλε σπίτι της μια από τις αθλήτριες της ολυμπιακής ομάδας, για σχόλιο της σε κοινωνικό δίκτυο, ως ρατσίστρια».

«Η αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε από την αποστολή της χώρας της στους αγώνες του Λονδίνου επειδή διακωμώδησε αφρικανούς μετανάστες και εξέφρασε την στήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα, στη σελίδα της στο twitter», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το CBS αλλά και η βρετανική Guardian στην οποία αναφέρεται το γεγονός και ο αντίκτυπος που προκλήθηκε μετά την ανάρτηση που έκανε στο στο tweeter της η αθλήτρια.
Η Washington Post  γράφει ότι «η Ελλάδα έθεσε εκτός της αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων την αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου για ένα σχόλιο της στο twitter που διακωμωδούσε Αφρικανούς μετανάστες και εξέφραζε την υποστήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα».

Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters αναφέροντας ότι «η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε από την αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω ρατσιστικής ανάρτησης στο twitter».

 





 










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης