Το Μουσείο του Αιδοίου... η έμπνευση μιας γυναίκας

Το Μουσείο του Αιδοίου... η έμπνευση μιας γυναίκας

Με αφορμή την επιτυχή λειτουργία του εκθεσιακού χώρου που είναι αφιερωμένος στο ανδρικό όργανο, στην Ισλανδία - Έχουν βρεθεί οι χορηγοί και οι εθελοντές και αναζητείται το κτίριο - Θα χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες

Το Μουσείο του Αιδοίου... η έμπνευση μιας γυναίκας
Υπάρχουν μουσεία αφιερωμένα στο ανδρικό μόριο, γιατί να μην υπάρχει και ένα που να είναι αφιερωμένο στο... αιδοίο; Με το συγκεκριμένο σκεπτικό η Φλορένς Σέχτερ ανέβασε στο διαδίκτυο την ιδέα της για την κατασκευή ενός -αν μη τι άλλο- ιδιαίτερου εκθεσιακού χώρου, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Στόχος της, όπως αναφέρει, είναι να ενημερωθεί ο κόσμος και ειδικότερα οι γυναίκες, για όσα αφορούν την ευαίσθητη περιοχή τους, καθώς και να... τιμηθεί το γυναικείο όργανο, το οποίο, όπως υποστηρίζει, δεν έχει τιμηθεί όσο του αξίζει! Η ιδέα γεννήθηκε από το Μουσείο του Πέους που λειτουργεί στην Ισλανδία.

Στις δηλώσεις της τόνισε ότι αναζήτησε κάτι παρόμοιο στο ίντερνετ, αλλά δεν βρήκε, σε αντίθεση με τα αφιερώματα στο ανδρικό όργανο, τα οποία ήταν πάρα πολλά. «Είμαι φεμινίστρια και πιστεύω στην ισότητα. Γιατί να υπάρχει Μουσείο για πέη και όχι για αιδοία; Είναι άδικο...», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Η πρωτοβουλία της Φλορένς Σέχτερ έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον αρκετών εθελοντών, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν οικονομικά, ενώ έχει ξεκινήσει η αναζήτηση του κτιρίου που θα στεγάσει το ιδιότυπο αυτό Μουσείο.

Όπως το έχει σχεδιάσει η νεαρή γυναίκα, ο μουσειακός χώρος θα χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες. Στην επιστημονική έρευνα, στην παράδοση και στην ιστορία του αιδοίου. Η έκθεση θα περιλαμβάνει εικόνες, βίντεο, «ζωντανά» παραδείγματα, καθώς και διαλέξεις για τη σεξουαλικότητα, τη λειτουργία και τις ανάγκες του αιδοίου και κατ' επέκταση της γυναίκας.

Δείτε το βίντεο της Φλορένς Σέχτερ σε προηγούμενη ανάρτησή της στο Youtube...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης