Η Nestlé ετοιμάζει σοκολάτες με 40% λιγότερη ζάχαρη και 100% ίδια γεύση

Η Nestlé ετοιμάζει σοκολάτες με 40% λιγότερη ζάχαρη και 100% ίδια γεύση

Οι υπεύθυνοι της ελβετικής εταιρείας υποστηρίζουν ότι βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν τη ζάχαρη χωρίς να αλλάζει η αίσθηση στη γλώσσα

Η Nestlé ετοιμάζει σοκολάτες με 40% λιγότερη ζάχαρη και 100% ίδια γεύση
Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού λάτρες της σοκολάτας που την βλέπουν σαν απαγορευμένο καρπό λόγω της μεγάλης ποσότητας ζάχαρης φέρνει η ανακοίνωση της Nestlé ότι κατάφερε να παράξει σοκολάτες της ίδιας γεύσης αλλά με 40% λιγότερη ζάχαρη.

Η ελβετική εταιρεία που μεταξύ άλλων παράγει και τα Kit Kat, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε έναν «διαφορετικό τρόπο κατασκευής της ζάχαρης».

Κατά πληροφορίες η διαφορά έγκειται στο ότι η ζάχαρη με τον τρόπο αυτό θα διαλύεται πιο γρήγορα ώστε ακόμα και όταν χρησιμοποιείται λιγότερη, η γλώσσα να έχει την ίδια αντίληψη του γλυκού.

Κλείσιμο
Η εταιρεία προτίθεται, μάλιστα, να κατοχυρώσει την πατέντα αυτή που θα φέρει σημαντική μείωση της ζάχαρης σε όλα τα προϊόντα της.

Τα πρώτα προϊόντα με τη νέα διαδικασία αναμένεται να κυκλοφορήσουν από το 2018.

Όπως επισημαίνουν επιστήμονες η ζάχαρη που καταναλώνουμε σε ημερήσια βάση δεν θα πρέπει να είναι περισσότερη από το 5% του ημερήσιου αριθμού θερμίδων, που σημαίνει 30 γραμμάρια την ημέρα για όσους είναι ηλικίας 11 ετών και πάνω.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης