Δανία: Τι απαντά ο ζωολογικός κήπος για τη θανάτωση της καμηλοπάρδαλης

Δανία: Τι απαντά ο ζωολογικός κήπος για τη θανάτωση της καμηλοπάρδαλης

Οι ζωόφιλοι στην Δανία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο προσπάθησαν να σώσουν από τον θάνατο μια νεαρή καμηλοπάρδαλη, τον Μάριους, που οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης αποφάσισαν να θανατώσουν.

Δανία: Τι απαντά ο ζωολογικός κήπος για τη θανάτωση της καμηλοπάρδαλης
Τελικά ο Μάριους, όπως ήταν το όνομα της άτυχης καμηλοπάρδαλης θανατώθηκε και τώρα οι υπεύθυνοι απολογούνται...

Οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού κήπου της Δανίας θανάτωσαν τον Μάριους μια νεαρή αρσενική καμηλοπάρδαλη παρά τις έντονες αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων. Τώρα απαντούν στους επικριτές τους λέγοντας ότι ακολούθησαν την Ευρωπαϊκή οδηγία που επιβάλει την θανάτωση των ζώων για λόγους ευγονικής. Οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού κήπου επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους ότι οι προσπάθειες για να βρουν χώρο που θα φιλοξενούσε τον Μάριους απέτυχαν.

Οι φιλοζωϊκές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι ο τρόπος που θανατώθηκε η νεαρή καμηλοπάρδαλη ήταν εξαιρετικά βάρβαρος αλλά ο επιστημονικός διευθυντής του Ζωολογικού κήπου Bengt Holst ισχυρίζεται ότι "προέχει ο πληθυσμός των ζώων του κήπου να είναι υγιής".

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι ο άτυχος Μάριους θανατώθηκε από κτηνίατρο μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών παιδιών και δόθηκε ως τροφή στα λιοντάρια του Κήπου.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης