Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον πρώην πρόεδρο του Περού

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον πρώην πρόεδρο του Περού

Ο Κουτσίνσκι παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα, αντιμέτωπος με τη σχεδόν βέβαιη παύση του και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη από το Κογκρέσο, εξαιτίας των δοσοληψιών του με βραζιλιάνικη κατασκευαστική

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον πρώην πρόεδρο του Περού
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επέβαλε δικαστής στον πρώτην πρόεδρο του Περού, Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, για 18 μήνες.

Ο Κουτσίνσκι παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα, αντιμέτωπος με τη σχεδόν βέβαιη παύση του και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη από το Κογκρέσο, εξαιτίας των δοσοληψιών του με βραζιλιάνικη κατασκευαστική που βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλου κι ερευνών για διαφθορά σε πολλά κράτη.

«Τα νομικά επιχειρήματα για να εμποδιστεί ο πολίτης Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι να βγει από τη χώρα είναι καλώς τεκμηριωμένα», αναφέρει η δικαστική διαταγή. Ο συνήγορος του πρώην προέδρου Σέσαρ Νακασάκι διαβεβαίωσε ότι ο 79χρονος Κουτσίνσκι, άλλοτε κορυφαίο στέλεχος επενδυτικών τραπεζών της Γουόλ Στριτ, θα συμμορφωθεί προς τη διαταγή και θα συνεργαστεί στις έρευνες.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, το Σάββατο έγινε αστυνομική έρευνα σε δύο σπίτια του Κουτσίνσκι. Ηδη, για την υπόθεση της Odebrecht έχουν φυλακιστεί Βραζιλιάνοι βουλευτές και ο πρώην αντιπρόεδρος του Ισημερινού.

Η εταιρεία έχει παραδεχθεί ότι κατέβαλε περίπου 5 εκατ. δολάρια σε εταιρείες συμβούλων με τις οποίες συνδεόταν άμεσα ο Κουτσίνσκι όταν ήταν υπουργός αλλά και πρωθυπουργός, την περίοδο από το 2004 ως το 2013. Ο Κουτσίνσκι αρχικά έλεγε πως δεν είχε λάβει πληρωμές από την εταιρεία, πριν αναγκαστεί να παραδεχθεί πως αυτό ήταν ψέμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης