Σλοβακία: Νέα κυβέρνηση για να σταματήσει η πολιτική κρίση μετά το θάνατο δημοσιογράφου

Σλοβακία: Νέα κυβέρνηση για να σταματήσει η πολιτική κρίση μετά το θάνατο δημοσιογράφου

Η δολοφονία του Γιαν Κούτσιακ πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις και την παραίτηση του πρωθυπουργού – Ο πρόεδρος της Σλοβακίας θα αποδεχθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα για να κατευνάσει τα πνεύματα

Σλοβακία: Νέα κυβέρνηση για να σταματήσει η πολιτική κρίση μετά το θάνατο δημοσιογράφου
Στο διορισμό νέου υπουργικού συμβουλίου θα προχωρήσει αύριο ο πρόεδρος της Σλοβακίας, Αντρέιγ Κίσκα, προσπαθώντας να σταματήσει την πρωτοφανή πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα, μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ. 

Η δολοφονία του δημοσιογράφου, που διερευνούσε περιστατικά απάτης επιχειρηματιών με πολιτικούς δεσμούς  έχει οδηγήσει σε μαζικές διαδηλώσεις, αλλά και στην παραίτηση του βετεράνου πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίκο. 

Την ίδια ώρα, στους δρόμους της χώρας δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζητούν είτε ένα νέο υπουργικό συμβούλιο είτε πρόωρες εκλογές, καθώς και να διεξαχθεί δίκαια η έρευνα για τον δημοσιογράφο. 

Κλείσιμο
Στόχος η ανάκτηση της εμπιστοσύνης

Σύμφωνα με το Reuters, το κυβερνών κόμμα Smer επέλεξε τον αντικαταστάτη του Φίκο στο πρόσωπο του αναπληρωτή πρωθυπουργού Πίτερ Πελεγκρίνι. Παράλληλα, ο νυν υπουργός Υγείας, Τόμας Ντράκερ θα αναλάβει υπουργός Εσωτερικών για να διασφαλίσει ότι η έρευνα για τη δολοφονία του Κούτσιακ θα είναι ανεξάρτητη. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε το νέο σχέδιο για το κυβερνητικό σχήμα, έχοντας ήδη απορρίψει μία πρόταση. Ο Κίσκα διαφώνησε με την αρχική πρόταση για υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας άλλη υποψηφιότητα, κάτι στο οποίο ανταποκρίθηκε ο Πελεγκρίνι. 

Αν και ο Κίσκα παραδέχθηκε ότι δεν είναι πλήρως ικανοποιημένος με τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, διευκρίνισε ότι έχει υπερβεί τα όρια των προεδρικών του αρμοδιοτήτων. Στόχος του νέου σχήματος είναι να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του λαού. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης