Ισπανία: Ομολόγησε τη δολοφονία του 8χρονου Γκάμπριελ η μητριά του

Ισπανία: Ομολόγησε τη δολοφονία του 8χρονου Γκάμπριελ η μητριά του

Δήλωσε ότι εκείνη σκότωσε το παιδί, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες - Συνελήφθη 12 ημέρες μετά την εξαφάνιση του Γκάμπριελ - Το πτώμα του βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ

Ισπανία: Ομολόγησε τη δολοφονία του 8χρονου Γκάμπριελ η μητριά του
Την αποτρόπαια δολοφονία του 8χρονου Γκάμπριελ ομολόγησε η 43χρονη μητριά του  η οποία συνελήφθη την Κυριακή στην Ισπανία ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο, στο πορτ μπαγκάζ του οποίου βρέθηκε το πτώμα του παιδιού.

Η Άνα Χούλια Κεσάδα από τη Δομινικανή Δημοκρατία, που τέθηκε υπό κράτηση την Κυριακή, «ομολόγησε ότι είναι η αυτουργός του θανάτου του θύματος» στους ερευνητές, δήλωσε στο AFP ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Αλμερίας (νοτιοανατολικά), χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η σύντροφος του πατέρα του 8χρονου Γκαμπριέλ συνελήφθη 12 ημέρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού από χωριό στην Ανδαλουσία (νότια Ισπανία).

Κλείσιμο
Στα έρευνες συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι και η απόγνωση των γονιών του μαθητή, των Άνχελ Κρουθ και Πατρίθια Ραμίρεθ, προκάλεσε συγκίνηση σε ολόκληρη τη χώρα.

Οργή για τη δολοφονία - Ζητούν επιστροφή της θανατικής ποινής

Αργά το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά την ανακοίνωση της μακάβριας ανακάλυψης, ένα πλήθος είχε συγκεντρωθεί και φώναζε ρυθμικά "Θανατική ποινή!", έξω από το αστυνομικό τμήμα της Αλμερία όπου κρατείται η 43χρονη.

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης χιλιάδες  άνθρωποι είχαν υπογράψει ένα αίτημα ζητώντας να καταδικαστεί η Κεσάδα σε ισόβια κάθειρξη. 

Ένα άλλο αίτημα, που συγκέντρωσε πάνω από 220.000 υπογραφές, ήταν να ζητήσει η Δομινικανή Δημοκρατία την έκδοσή της ώστε να μην απολαμβάνει τις "ανέσεις" των ισπανικών φυλακών.

Απέναντι σε αυτή τη χιονοστιβάδα αντιδράσεων, η μητέρα του Γκαμπριέλ, η Πατρίσια Ραμίρεθ, έκανε έκκληση στους συμπατριώτες της να μην παρασυρθούν από το μίσος.

Η Άνα Χούλια Κεσάδα συνελήφθη την Κυριακή στο χωριό Πουέμπλα δε Βικάρ. Οι αποδείξεις σε βάρος της ήταν συντριπτικές: στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου που οδηγούσε βρέθηκε το πτώμα του παιδιού, τυλιγμένο σε μια κουβέρτα.

"Δεν το έκανα εγώ! Πήρα το αυτοκίνητο σήμερα το πρωί!" ακούγεται να φωνάζει στους αστυνομικούς, σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο τη στιγμή της σύλληψής της.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι

Όλα τα μέσα ενημέρωσης παρακολουθούσαν την υπόθεση από τις 27 Φεβρουαρίου, όταν ο Γκαμπριέλ έφυγε από το σπίτι της γιαγιάς του, στο χωριό Λας Ορτιτσουέλας για να παει να παίξει με τα ξαδέλφια του. Όμως τα παιδιά δεν συναντήθηκαν ποτέ. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία, πιθανότατα από στραγγαλισμό.

Εκατοντάδες εθελοντές αψήφισαν τους θυελλώδεις ανέμους και τις βροχές του Μαρτίου και συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του 8χρονου, τις προηγούμενες ημέρες. "Κοιμόμουν μόνο τέσσερις ώρες κάθε νύχτα" είπε ένας από τους δημοσιογράφους που συμμετείχε στις έρευνες, ο Φραν Γκαβιλάν της τοπικής εφημερίδας Ideal, περιγράφοντας ένα παιδί "εσωστρεφές αλλά πολύ ευγενικό και συμπαθητικό".

Για τον Τύπο, η Άνα Χούλια Κεσάδα δεν ήταν παρά η σύντροφος του απελπισμένου πατέρα του Γκαμπριέλ. Έδειχνε μεγάλη τρυφερότητα για το παιδί και φορούσε ένα μπλουζάκι με τη φωτογραφία του.

Όμως η αστυνομία την παρακολουθούσε στενά επί πολλές ημέρες.

Σύμφωνα με τον Φραν Γκαβιλάν, κίνησε υποψίες όταν "ανακάλυψε" ένα μπλουζάκι του Γκαμπριέλ σε ένα σημείο που είχε ήδη ερευνηθεί δύο φορές. Επίσης, επειδή δύο φορές "εξαφάνισε" το κινητό τηλέφωνό της μολονότι θα έπρεπε να το παραδώσει στις αρχές, όπως και οι άλλοι συγγενείς του παιδιού. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης