Συρία: Εκατοντάδες άμαχοι και παιδιά νεκροί από κυβερνητικούς βομβαρδισμούς

Συρία: Εκατοντάδες άμαχοι και παιδιά νεκροί από κυβερνητικούς βομβαρδισμούς

Άλλοι 850 έχουν τραυματιστεί από την Κυριακή - Η κυβέρνηση Άσαντ σφυροκοπεί τις περιοχές των ανταρτών

Συρία: Εκατοντάδες άμαχοι και παιδιά νεκροί από κυβερνητικούς βομβαρδισμούς
Για τρίτη συνεχή ημέρα οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις σφυροκοπούν τον θύλακα της Ανατολικής Γούτας, ανατολικά της Δαμασκού, που ελέγχεται από τους αντάρτες, σκοτώνοντας σήμερα μόνο τουλάχιστον 66 ανθρώπους, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι εντατικοί βομβαρδισμοί της αεροπορίας και του πυροβολικού του συριακού καθεστώτος στην Ανατολική Γούτα από την Κυριακή έχουν αποτέλεσμα συνολικά περισσότερους από 210 αμάχους νεκρούς, ανάμεσά τους περίπου 60 παιδιά, σε ένα πρελούδιο μιας χερσαίας επίθεσης στον πολιορκούμενο θύλακα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 17 άμαχοι σκοτώθηκαν την Κυριακή, 127 τη Δευτέρα και 66 σήμερα Τρίτη. Ακόμη 850 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί αυτές τις μέρες.

Κλείσιμο
Παράλληλα έξι νοσοκομεία στον θύλακα έχουν βομβαρδιστεί το τελευταίο 48ωρο, τρία εκτός των οποίων πλέον βρίσκονται εκτός λειτουργίας και δύο σε μερική λειτουργία, δήλωσε σήμερα ο Πάνος Μουμτζής, περιφερειακός συντονιστής για την κρίση στη Συρία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Από τις Βρυξέλες, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της συριακής αντιπολίτευσης Νασρ Χαρίρι, δήλωσε ότι οι εντατικοί βομβαρδισμοί συνιστούν ένα «έγκλημα πολέμου» και απήυθυνε έκκληση για άσκηση μεγαλύτερης διεθνούς πίεσης στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να διεκόψει την επιθετική εκστρατεία.

Μέλη των σωστικών συνεργείων τονίζουν ότι οι αεροπορικές επιδρομές έχουν δημιουργήσει ένα «καθεστώς τρόμου» ανάμεσα στους πολίτες του ανταρτοκρατούμενου θύλακα, όπου τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περίπου 400.000 ζουν άνθρωποι.

Ένοπλες παρατάξεις από την περιοχή βομβάρδισαν με όλμους τη Δαμασκό σήμερα, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας 28, ανέφερε η συριακή κρατική τηλεόραση. Ο συριακός στρατός απάντησε πλήττοντας στόχους μαχητών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η Πολιτική Προστασία στην ανατολική Γούτα ανέφερε ότι αεροσκάφη έπληξαν σήμερα την Καφρ Μπάτνα, την Σάγκμπα, την Χαμουρίγιε και άλλες πόλεις.

«Τα πολεμικά αεροσκάφη δεν φεύγουν ποτέ από τον αέρα», δήλωσε ο Σιράζ Μαχμούντ, ένας εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, σημειώνοντας ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν βομβαρδίσει σπίτια, σχολεία και ιατρικές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης