Γαλλία: Απεργία την Πέμπτη στην Air France – Τα συνδικάτα ζητούν αυξήσεις

Γαλλία: Απεργία την Πέμπτη στην Air France – Τα συνδικάτα ζητούν αυξήσεις

Τα συνδικάτα επικαλούνται τη μεγάλη αύξηση στα οικονομικά αποτελέσματα – Η εταιρεία προτείνει αύξηση 1% στους μισθούς - «Δεν είναι λογικές» οι διεκδικήσεις λέει ο επικεφαλής της εταιρείας

Γαλλία: Απεργία την Πέμπτη στην Air France – Τα συνδικάτα ζητούν αυξήσεις
Αυξήσεις της τάξεως του 6% ζητούν τα συνδικάτα της Air France, που επικαλούνται την αύξηση των κερδών κατά 42% στον όμιλο Air France – KLM το 2017.

Τα συνδικάτα καλούν την Πέμπτη σε απεργία τους πιλότους και το προσωπικό αέρος και εδάφους, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν οι συνέπειες που θα έχει η απεργία στα δρομολόγια. 

Το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά στην έδρα της εταιρείας στο Ρουασί, κοντά στο Παρίσι. Εκείνη την ώρα θα συνεδριάζει η κεντρική επιτροπή της επιχείρησης με θέμα τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017.
Κλείσιμο

Προβλέπουν μεταφορά της συνεδρίασης 


Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι η συνεδρίαση αυτή θα γίνει σε άλλη τοποθεσία, καθώς η ηγεσία θα θελήσει να αποφύγει μια νέα «5η Οκτωβρίου του 2015». Εκείνη την ημέρα, μετά την ανακοίνωση ενός νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, ο τότε διευθυντής ανθρωπίνων πόρων Ξαβιέ Μπροζετά είχε δεχθεί επίθεση μπροστά στις κάμερες από διαδηλωτές που είχαν εισβάλει στην αίθουσα στην οποία διεξαγόταν η CCE.

Ένταση στις διαπραγματεύσεις του 2018

Η απεργία την ερχόμενη Πέμπτη αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις του 2018, οι οποίες έκλεισαν έπειτα από δύο τεταμένες συνεδριάσεις. Η διεύθυνση κατέθεσε ένα νέο σχέδιο συμφωνίας που προβλέπει μια γενική αύξηση, την πρώτη από το 2011, της τάξης του 1%, η οποία θα καταβληθεί σε δύο δόσεις και έναν φάκελο ατομικών αυξήσεων της τάξης του 1,4% μόνον για το προσωπικό εδάφους.

Το κείμενο αυτό, το οποίο απέρριψε η πλειονότητα των συνδικάτων, υλοποιήθηκε μονομερώς από την διεύθυνση.

Τα συνδικάτα που καλούν σε απεργία καταδικάζουν την αύξηση αυτή λέγοντας ότι πρόκειται για «ελεημοσύνη», η οποία «δεν θα μπορέσει να αντισταθμίσει την αύξηση του κόστους διαβίωσης και να καλύψει τη διαφορά μετά το πάγωμα των μισθών από το 2011».

Αυτά ζητούν μια γενική αύξηση της κλίμακας του 6%, επικαλούμενα τα καλά οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης.

Ο όμιλος Air France-KLM εμφανίζει κέρδος εκμετάλλευσης αυξημένο κατά 42% για το 2017 στα 1,488 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 588 εκατομμύρια ευρώ για το γαλλικό κομμάτι του.

Απορρίπτει τα αιτήματα η διοίκηση

Ωστόσο οι διεκδικήσεις αυτές των συνδικάτων «δεν είναι λογικές», δήλωσε ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Air France-KLM Ζαν Μαρκ Ζαναγιάκ στην Le Monde.

«Το συνολικό ύψος μιας τέτοιας αύξησης αντιπροσωπεύει περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή πρακτικά την τιμή δύο Boeing 787», δήλωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης