Ιράν για Νετανιάχου: Ας τολμήσει να κάνει κάτι και θα ισοπεδώσουμε το Τελ Αβίβ

Ιράν για Νετανιάχου: Ας τολμήσει να κάνει κάτι και θα ισοπεδώσουμε το Τελ Αβίβ

«Δεν θα δώσουμε στο Νετανιάχου τη δυνατότητα να διαφύγει», είπε ο Μοχσέν Ρεζάι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ιρανικής κυβέρνησης

Ιράν για Νετανιάχου: Ας τολμήσει να κάνει κάτι και θα ισοπεδώσουμε το Τελ Αβίβ
Να εξαφανίσει από το χάρτη το Τελ Αβίβ απείλησε η Τεχεράνη σε περίπτωση που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου διατάξει, όπως προειδοποίησε, την ανάληψη δράσης κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Όσον αφορά στα άσοφα λόγια του Νετανιάχου πρέπει να πω ότι αν κάνουν έστω και την παραμικρή απερίσκεπτη κίνηση κατά του Ιράν θα ισοπεδώσουμε το Τελ Αβίβ και δεν θα δώσουμε στο Νετανιάχου τη δυνατότητα να διαφύγει», είπε σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars ο Μοχσέν Ρεζάι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ιρανικής κυβέρνησης. 

Το Τελ Αβίβ αναζητεί διεθνή στήριξη κατά της Τεχεράνης, καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή για το ρόλο του Ιράν στους πολέμους στη Συρία και την Υεμένη.

Κλείσιμο
Την Κυριακή, παρουσία, μάλιστα, και του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι: «Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο καθεστώς να περάσει μια θηλιά τρόμου γύρω από το λαιμό μας. Θα αναλάβουμε δράση, εάν χρειαστεί, όχι μόνο εναντίον των πληρεξούσιων του Ιράν αλλά και του ίδιου του Ιράν». Στα χέρια του κρατούσε ένα κομμάτι που παρουσίασε ως δείγμα ιρανικού drone που προερχόταν από τη Συρία και κατερρίφθη την περασμένη εβδομάδα πάνω από το ισραηλινό έδαφος. 

Το Ισραήλ επιδιώκει τη συγκρότηση κοινού μετώπου με αραβικές σουνιτικές χώρες που μοιράζονται τις ανησυχίες του για το σιϊτικό Ιράν. Μια από τις μεγαλύτερες πηγές ανησυχίας των Ισραηλινών είναι η υποστηριζόμενη από την Τεχεράνη Χεζμπολάχ, που μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού στο Λίβανο. Οι εντάσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ κλιμακώθηκαν το τελευταίο διάστημα καθώς η Χεζμπολάχ ενισχύθηκε σημειώνοντας νίκες στα πεδία των μαχών της Συρίας, όπου στηρίζει το καθεστώς Άσαντ. Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία κατά φερόμενων φορτίων όπλων που έστειλε η Τεχεράνη στη Χεζμπολάχ, ενώ κατηγορεί το Ιράν ότι σχεδιάζει να φτιάξει εργοστάσια για την κατασκευή πυραύλων στο Λίβανο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης