ΗΠΑ: Γλιτώνει το «shutdown» και ανοίγει ξανά αύριο το Άγαλμα της Ελευθερίας

ΗΠΑ: Γλιτώνει το «shutdown» και ανοίγει ξανά αύριο το Άγαλμα της Ελευθερίας

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα πληρώσει από τα δικά της ταμεία τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους που θα χρειαστεί προκειμένου να επιτραπεί εκ νέου η πρόσβαση των τουριστών 

ΗΠΑ: Γλιτώνει το «shutdown» και ανοίγει ξανά αύριο το Άγαλμα της Ελευθερίας
Το Άγαλμα της Ελευθερίας φαίνεται τελικά πως θα γλιτώσει από την αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, καθώς αν και έκλεισε από το πρωί του Σαββάτου για τους τουρίστες εξαιτίας του μπρα ντε φερ στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό, θα ανοίξει εκ νέου τις πύλες του αύριο.

«Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα ανοίξει και πάλι το Άγαλμα της Ελευθερίας» ήταν το tweet που έστειλε σήμερα ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο. «Δεν επιτρέψουμε το κλείσιμο αυτού του συμβόλου της ελευθερίας και των ευκαιριών», πρόσθεσε.

Το μνημείο «είναι σημαντικό για την οικονομία» της περιοχής, υπογράμμισε, όμως «είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι το σύμβολο της Νέας Υόρκης και των αξιών μας (…). Το μήνυμά του δεν υπήρξε ποτέ τόσο σημαντικό όσο σήμερα».

Κλείσιμο
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα πληρώσει από τα δικά της ταμεία τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους που θα χρειαστεί προκειμένου να επιτραπεί εκ νέου η πρόσβαση των τουριστών στο Άγαλμα της Ελευθερίας και το μουσείο μετανάστευσης. Το κόστος ανέρχεται σε 65.000 δολάρια την ημέρα, διευκρίνισε ο Κουόμο, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Μανχάταν.

Το άγαλμα στη νήσο της Ελευθερίας και το μουσείο στη νήσο Έλις, τα οποία επισκέπτονται ετησίως περίπου 4,5 εκατομμύρια τουρίστες, είχαν κλείσει από χθες το πρωί. Εκατοντάδες τουρίστες βρέθηκαν εξαπίνης ακόμα κι αν οι υπεύθυνοι του αξιοθέατου σχεδόν αμέσως πρότειναν μια ξενάγηση με πλοίο πλησίον του αγάλματος.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης