Ο Πούτιν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο Πούτιν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Θεαματική πρωτιά με ποσοστό 81,1% θα εξασφάλιζε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αν η διεξαγωγή των εκλογών ήταν την ερχόμενη Κυριακή

Ο Πούτιν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πολύ πιθανό να εξασφαλίσει την νίκη στον πρώτο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ερευνητικού ινστιτούτου «Russian Public Opinion Research Center».

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία κατέδειξε ότι, αν η εκλογική αναμέτρηση ήταν να γίνει την επόμενη Κυριακή ο ισχυρός άντρας του Κρεμλίνου θα λάμβανε ποσοστό 81,1%, Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας Πάβελ Γκρουντίνιν θα έπαιρνε 7,6% και ο αρχηγός του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι θα λάμβανε 4,2%.

Όσο για τους υπόλοιπους πιο γνωστούς υποψηφίους, ο υποψήφιος του κόμματος «Γιάμπλακο» Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, η 35χρονη καλλονή Ξένια Σομπτσάκ και ο Μπόρις Τιτόβ, αρχηγός του «κόμματος της Ανάπτυξης», συγκεντρώνουν ποσοστό μικρότερο από 1%. Αν κανένας από τους υποψηφίους δεν κατορθώσει να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, τότε θα υπάρξει και δεύτερος γύρος των εκλογών.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε πριν μία εβδομάδα, η πλειοψηφία των Ρώσων ψηφοφόρων θα προσέλθει στις κάλπες. Συγκεκριμένα, το 67% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι σκοπεύει να ψηφίσει και «συνήθως αυτό το ποσοστό βρίσκεται κοντά στην πραγματική προσέλευση»,
ανέφερε ο διευθυντής του δημοσκοπικού ινστιτούτου, Βάλερι Φεντόροφ, στην εφημερίδα Kommersant.

Το 15% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι, ενώ το 3% δήλωσε ότι σίγουρα θα απέχει από αυτές τις εκλογές. Πάντως, το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, υποστήριξαν ότι δεν εμπιστεύονται την παραπάνω δημοσκόπηση και λαμβάνουν υπόψη περισσότερο τις δικές τους δημοσκοπήσεις. Τηλεφωνική δημοσκόπηση του Κομμουνιστικού Κόμματος έδειξε πως ο Γκρουντίνιν, που θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος πρώτη φορά και δεν είναι καν μέλος του κόμματος, θα λάβει ποσοστό 10%.

Ο Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, αρχηγός  του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας  έχει θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος πέντε φορές. Ο Αλεξέι Ντιντένκο, υπεύθυνος της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος, δήλωσε στην Kommersant ότι ο Ζιρινόφσκι, όχι μόνο είναι σίγουρο ότι «θα συμμετέχει στον δεύτερο γύρο των εκλογών αλλά μπορεί και να νικήσει».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης