Στη Βαυαρία ο Σουλτς - Προσπαθεί να πείσει τα στελέχη του SPD να ψηφίσουν υπέρ ενός «μεγάλου συνασπισμού»

Στη Βαυαρία ο Σουλτς - Προσπαθεί να πείσει τα στελέχη του SPD να ψηφίσουν υπέρ ενός «μεγάλου συνασπισμού»

Ο πρόεδρος της νεολαίας του SPD θα ήθελε μία γυναίκα στο τιμόνι του κόμματος

Στη Βαυαρία ο Σουλτς - Προσπαθεί να πείσει τα στελέχη του SPD να ψηφίσουν υπέρ ενός «μεγάλου συνασπισμού»
Στη Βαυαρία μεταβαίνει σήμερα ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, για να πείσει τα στελέχη του SPD να ψηφίσουν υπέρ ενός «μεγάλου συνασπισμού» στο κομματικό συνέδριο της 21ης Ιανουαρίου.

Λίγες ώρες νωρίτερα υπήρξε όργιο φημών ότι, ο ηγέτης της Νεολαίας του SPD,Κέβιν Κούνερτ, που τάσσεται κατά του σχηματισμού ενός «μεγάλου συνασπισμού», ζήτησε τη παραίτηση του Σουλτς.

«Ας μην υπάρξουν αυταπάτες.Ότι δεν τέθηκε πάνω στο τραπέζι κατά τις διερευνητικές συζητήσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες, δεν πρόκειται να τεθεί κατά τις διαπραγματεύσεις. Τυχόν επαναδιαπραγμάτευση δεν θα είναι αξιόπιστη»,είπε ο Kούνερτ,πρόεδρος της μεγάλης επιρροής νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου «Funke».

Κλείσιμο
Στην περίπτωση κατά την οποία το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στη Βόννη, απορρίψει τη συμφωνία με τους Χριστιανοδημοκράτες για έναρξη διαπραγματεύσεων, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση νέου μεγάλου συνασπισμού και ο Μάρτιν Σουλτς ανατραπεί, ο Κούνερτ δήλωσε ότι δεν θα θεωρήσει τον εαυτό του σε καμιά περίπτωση «βασιλοκτόνο».

 «Δεν είμαι αφελής. Έχω πλήρη συνείδηση των άγραφων κανόνων της πολιτικής, αλλά για μένα, για τη νεολαία του κόμματος, δεν θα πρέπει να παραιτηθεί κανένας και ούτε πρόκειται να το ζητήσουμε από κανέναν».Πάντως, πρόσθεσε, «στο μέλλον θα πρέπει να ηγηθεί του κόμματος μια γυναίκα. Και αυτό μπορεί να συμβεί πολύ σύντομα. Δεν το εννοώ όμως με την έννοια ότι πρέπει να φύγει ο Σουλτς,ώστε να παραχωρήσει τη θέση του σε μια γυναίκα. Είναι απλώς μια πραγματικότητα το γεγονός ότι ένα κόμμα το οποίο υπάρχει πάνω από 150 χρόνια δεν είχε ποτέ μια γυναίκα επικεφαλής», πρόσθεσε ο Κούνερτ. 




   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης