Λίβανος: Στέλεχος της Χαμάς τραυματίστηκε σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Λίβανος: Στέλεχος της Χαμάς τραυματίστηκε σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, είχε σημαντικό ρόλο στη Χαμάς σε ζητήμτα ασφάλειας 

Λίβανος: Στέλεχος της Χαμάς τραυματίστηκε σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου
Έκρηξη βόμβας στη Σιδώνα του Λιβάνου προκάλεσε τον τραυματισμό ενός στελέχους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, καταστρέφοντας το αυτοκίνητο την ώρα που επιβιβαζόταν σε αυτό. 

Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Χαμντάν, που αν και δεν ήταν ευρέως γνωστός στο Λίβανο ως μέλος της Χαμάς, το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar της λιβανικής πολιτικής και στρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ τον περιέγραψε ως ένα σημαντικό πρόσωπο στην οργάνωση. Ανέφερε πως είχε ρόλο σε ζητήματα ασφαλείας και παρακολουθούνταν από το Ισραήλ.

Ένας ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης Φάταχ στον Λίβανο δήλωσε πως ο Χαμντάν συμμετείχε σε επιχειρήσεις στο Ισραήλ. «Το περιστατικό φέρει τα αποτυπώματα του Ισραήλ», δήλωσε στο Ρόιτερ ο Μουνίρ αλ-Μάκνταχ, ο αξιωματούχος της Φάταχ.

Κλείσιμο
Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε σε δήλωσή του ο λιβανικός στρατός. Δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τον τόπο της έκρηξης στη βόρεια περιφέρεια της Σιδώνας, 40 χλμ. νότια της Βηρυτού.

Η έκρηξη κατέστρεψε την ασημένια BMW του Χαμντάν και μια στήλη καπνού υψώθηκε στον ουρανό, όπως φαίνεται στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα λιβανικά τηλεοπτικά κανάλια. Πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά στο όχημα.

Ο Χαμντάν «τραυματίσθηκε ελαφρά» κατά την επίθεση, δήλωσε αξιωματούχος της Χαμάς στη Σιδώνα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως ο άνθρωπος που ήταν στόχος της επίθεσης φαίνεται ότι τραυματίσθηκε στο πόδι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στη Σιδώνα φιλοξενούνται δύο από τα 12 παλαιστινιακά προσφυγικά στρατόπεδα που υπάρχουν στον Λίβανο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης