YouTube: Σκληρή τιμωρία για τον vlogger που έκανε... πλάκα δίπλα σε πτώμα αυτόχειρα

YouTube: Σκληρή τιμωρία για τον vlogger που έκανε... πλάκα δίπλα σε πτώμα αυτόχειρα

Το αποκρουστικό βίντεο που είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του ο 22χρονος Logan Paul είχε προκαλέσει σάλο

YouTube: Σκληρή τιμωρία για τον vlogger που έκανε... πλάκα δίπλα σε πτώμα αυτόχειρα
Μπορεί να πήρε στο YouTube δύο ολόκληρες εβδομάδες να τιμωρήσει τον πετυχημένο vlogger Logan Paul για το αποκρουστικό βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του, στο οποίο στεκόταν και αστειευόταν δίπλα από το πτώμα ενός αυτόχειρα, αλλά η «ποινή» που τελικά επέβαλε ήταν αρκετά σκληρή, τουλάχιστον για την τσέπη του 22χρονου.

Εχθές, η δημοφιλής πλατφόρμα ανακοίνωσε την απόφασή της να κόψει τους οικονομικούς δεσμούς της με τον αμφιλεγόμενο σταρ, αποκλείοντάς τον από το πρόγραμμα  Google Preferred, ένα άκρως επικερδές διαφημιστικό δίκτυο που επιτρέπει σε κανάλια του  YouTube να έχουν ευνοϊκότερες διαφημιστικές τιμές. 

Επίσης απέλυσε τον νεαρό Logan από την τέταρτη σεζόν της διαδικτυακής σειράς Foursome και έβαλε «στον πάγο» τη συμμετοχή του στο επερχόμενο φιλμ Thinning: New World Order, το sequel του άκρως πετυχημένου πρότζεκτ του συνδρομητικού YouTube Red.

Ο 22χρονος σταρ του YouTube είχε προκαλέσει σάλο την περασμένη εβδομάδα όταν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο ιαπωνικό δάσος Aokigahara, γνωστό και ως «δάσος των αυτοκτονιών» (αφού σε ετήσια βάση δίνουν τέλος στη ζωή τους εκεί δεκάδες άτομα) «έπεσε» τυχαία πάνω στο κρεμασμένο πτώμα ενός αυτόχειρα.

Κλείσιμο



 Βλέποντας τη σορό του άνδρα ο Logan όχι μόνο δεν σταμάτησε να τραβάει με την κάμερά του αλλά ζούμαρε στα χέρια του αυτόχειρα, παρατηρώντας πόσο μελανιασμένα έδειχναν και κάνοντας κακόγουστα αστεία με τους φίλους του. 

Στη συνέχεια ανέβασε το βίντεο στο YouTube, καμαρώνοντας ότι αυτό που πρόκειται να δει το κοινό του (που αποτελείται κυρίως από παιδιά ηλικίας 12-15 ετών) δεν έχει ξαναγίνει στην δημοφιλή πλατφόρμα και άρα «γράφει ιστορία».

Αν και «έντυσε» ορισμένες σκηνές με λυπητερή μουσική, κυρίως για να πείσει ότι λαμβάνει σοβαρά το θέμα της αυτοκτονίας, ο 22χρονος συμπεριέλαβε στο κείμενο όλες τις σκηνές με τη σορό, καλύπτοντας μονάχα το πρόσωπο του αυτόχειρα.

Το κλιπ προκάλεσε σάλο με πολλούς γνωστούς YouTuber και σελέμπριτις να καταδικάζουν τον Logan, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς. Ο ίδιος έσπευσε να απολογηθεί εκδίδοντας μια γραπτή δήλωση και κατόπιν ένα βίντεο, που ωστόσο δεν έπεισε το μεγαλύτερο μέρος των επικριτών του.




Παρά την τιμωρία από το YouTube ο λογαριασμός του Logan θα παραμείνει ενεργός και θα διατηρήσει του 15 εκατομμύρια συνδρομητές του αλλά και το δικαίωμα να προβάλει απλές διαφημίσεις.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Logan, ο οποίος έχει ήδη μια περιουσία εκατομμυρίων, με τα κέρδη του να αγγίζουν τα 12,5 εκατ. δολάρια μόνο για το 2017 μάλλον δεν θα πτοηθεί ιδιαίτερα από την απόφαση της πλατφόρμας, αφού έχει ήδη δημιουργήσει άλλες εξαιρετικά επικερδείς επιχειρήσεις, όπως την εταιρεία ρούχων και αξεσουάρ Maverick και άλλα φιλόδοξα πρότζεκτ.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης