Ερντογάν σε Πούτιν: Να σταματήσουν οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ

Ερντογάν σε Πούτιν: Να σταματήσουν οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ

Η Τουρκία, αν και τάσσεται κατηγορηματικά κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, συνεργάζεται το τελευταίο διάστημα με τη Ρωσία και το Ιράν, τους συμμάχους του συριακού καθεστώτος, για να βρεθεί μια πολιτική λύση στον εμφύλιο πόλεμο

Ερντογάν σε Πούτιν: Να σταματήσουν οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
δήλωσε σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του
Βλαντίμιρ Πούτιν ότι προκειμένου να στεφθούν από επιτυχία η Σύνοδος του Σότσι και οι ειρηνευτικές συνομιλίες της Αστάνα θα πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις του συριακού καθεστώτος στο Ιντλίμπ και την Ανατολική Γούτα, όπως ανέφεραν πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Κλείσιμο
Η Τουρκία, αν και τάσσεται κατηγορηματικά κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, συνεργάζεται το τελευταίο διάστημα με τη Ρωσία και το Ιράν, τους συμμάχους του συριακού καθεστώτος, για να βρεθεί μια πολιτική λύση στον εμφύλιο πόλεμο που συνεχίζεται εδώ και έξι χρόνια.

Πέρσι, οι τρεις χώρες συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια "ζώνη αποκλιμάκωσης" στην επαρχία του Ιντλίμπ, που ελέγχεται από τη συριακή αντιπολίτευση και συνορεύει με την Τουρκία. Όμως οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος εξαπέλυσαν επίθεση στην περιοχή αυτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης