Γερμανία: Την Τετάρτη οι κρίσιμες διαβουλεύσεις Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών

Γερμανία: Την Τετάρτη οι κρίσιμες διαβουλεύσεις Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών

Την Παρασκευή οι Σοσιαλδημοκράτες θα αποφασίσουν αν θα δώσουν το πράσινο φως  στην έναρξη διερευνητικών συνομιλιών ή όχι με το κόμμα της Μέρκελ - Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν επισημάνει πως δεν πηγαίνουν σε αυτές τις συνομιλίες με «κόκκινες γραμμές» ωστόσο έθεσαν έντεκα κεντρικά ζητήματα


Γερμανία: Την Τετάρτη οι κρίσιμες διαβουλεύσεις Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών
Δύο 24ωρα πριν τις διαβουλεύσεις των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για το σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των γερμανικών κομμάτων.
     
Aπό την πλευρά του, ο λαλίστατος Χριστιανοδημοκράτης, Γενς Σπαν, μέλος του προεδρείου του CDU, δήλωσε πως σε περίπτωση που το CDU δεν καταλήξει με το SPD, θα κυβερνήσει μόνο του.
 
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild, ο Σπαν υποστήριξε πως, αν το CDU δεν καταφέρει να συνεννοηθεί με το SPD θα προχωρήσει σε  κυβέρνηση μειοψηφίας. 
 
Κλείσιμο
Χτες το απόγευμα συνεδρίασε το προεδρείο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για να δει πως θα χειριστεί τους Σοσιαλδημοκράτες.

Σκοπός της συνεδρίασης του προεδρείου του CDU ήταν να διασαφηνιστεί η γραμμή που θα ακολουθηθεί για τις διαβουλεύσεις με τους Σοσιαλδημοκράτες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Από την πλευρά τους, οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν επισημάνει πως δεν πηγαίνουν σε αυτές τις συνομιλίες με «κόκκινες γραμμές» ωστόσο έθεσαν έντεκα κεντρικά ζητήματα.

Ανάμεσα σε αυτά είναι επίμαχα θέματα όπως, το δικαίωμα της επανένωσης οικογενειών για πρόσφυγες,υψηλότερες συντάξεις για χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση των ιδιωτικών ταμείων ασφάλισης,μεταρρυθμίσεις στην Ε.Ε και στην Ευρωζώνη. 

 Σε δηλώσεις του στην κυριακάτικη Bild, o νέος γ.γ του SPD,Γενς Κλινκμπάιν επισημαίνει ότι, μόνο αν η καγκελάριος κάνει μεθαύριο παραχωρήσεις, θα έχουν νόημα περαιτέρω διαβουλεύσεις.
 
Την ερχόμενη Παρασκευή, εξάλλου, το προεδρείο του SPD θα αποφασίσει αν θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη διερευνητικών συνομιλιών με το CDU ή όχι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης