Καθολικό σχολείο αναγκάστηκε να καλύψει άγαλμα αγίου με παιδί γιατί σόκαρε τους πιστούς!

Καθολικό σχολείο αναγκάστηκε να καλύψει άγαλμα αγίου με παιδί γιατί σόκαρε τους πιστούς!

Την κατασκευή του αγάλματος είχε αναλάβει ένας Βιετναμέζος καλλιτέχνης και τα αποκαλυπτήρια άφησαν τους πάντες άφωνους

Καθολικό σχολείο αναγκάστηκε να καλύψει άγαλμα αγίου με παιδί γιατί σόκαρε τους πιστούς!
«Συγγνώμη» ζήτησε σήμερα η διεύθυνση ενός αυστραλιανού καθολικού σχολείου μετά τα δεκάδες παράπονα που δέχτηκε έπειτα από τα πρόσφατα αποκαλυπτήρια ενός καινούργιου αγάλματος που κοσμεί το προαύλιό του. 

Το Blackfriars Priory School στην Αδελαΐδα είχε παραγγείλει από έναν Βιετναμέζο καλλιτέχνη ένα γρανιτένιο άγαλμα που θα απεικόνιζε τον Άγιο Μαρτίνο ντε Πόρες να κρατά μια φρατζόλα ψωμί, προσφέροντάς την σε ένα παιδί.

Ωστόσο, όταν το άγαλμα παραδόθηκε τελικά στο σχολείο, η διεύθυνση διαπίστωσε με φρίκη ότι η φιγούρα του παιδιού που έτεινε το χέρι του για να αγγίξει το ψωμί του αγίου, λίγο πιο κάτω από το στομάχι του θα μπορούσε με ευκολία να παρερμηνευθεί για κάτι άλλο, ειδικά από έναν θεατή που στεκόταν λίγο πιο μακριά. 

Κλείσιμο




Την ίδια γνώμη φαίνεται πως είχαν και αρκετοί κάτοικοι της πόλης, μεταξύ των οποίων και γονείς των μαθητών του σχολείου, που έσπευσαν να εκφράσουν την ανησυχία και τον αποτροπιασμό τους. Το αποτέλεσμα ήταν η διεύθυνση του  Blackfriars Priory School να καλύψει τελικά το άγαλμα με μια μαύρη πλαστική σακούλα, μέχρι ένας τοπικός τεχνίτης να κάνει τις απαιτούμενες τροποποιήσεις που θα καταστήσουν το άγαλμα κατάλληλο για χώρο σχολείου.

Στο μεταξύ, όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, η εικόνα του αγάλματος κάνει τον γύρο του διαδικτύου συγκεντρώνοντας εκατοντάδες σχόλια από χρήστες που συγχαίρουν ειρωνικά τον γλύπτη για το ταλέντο του και συγκρίνουν το αριστούργημά του με άλλα... fail θρησκευτικής τέχνης, όπως την γκάφα της 80χρονης Σεσίλια Γκόμες που κατέστρεψε μια παλιά και ανεκτίμητη εικόνα του Ιησού.

Δείτε βίντεο: Σόκαρε τους πιστούς άγαλμα σε καθολικό σχολείο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης