Υεμένη: Ανοίγουν εσπευσμένα το λιμάνι Χοντέιντα και το αεροδρόμιο της Σαναά για ανθρωπιστική βοήθεια

Υεμένη: Ανοίγουν εσπευσμένα το λιμάνι Χοντέιντα και το αεροδρόμιο της Σαναά για ανθρωπιστική βοήθεια

Ο αραβικός συνασπισμός ανακοίνωσε ότι θα άρει τον αποκλεισμό μόνο για τις διεθνείς αποστολές από τις 23 Νοεμβρίου

Υεμένη: Ανοίγουν εσπευσμένα το λιμάνι Χοντέιντα και το αεροδρόμιο της Σαναά για ανθρωπιστική βοήθεια
Ο συνασπισμός αραβικών δυνάμεων που υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επιχειρεί στην Υεμένη πολεμώντας τους σιίτες αντάρτες Χούτι ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει εκ νέου το λιμάνι της Χοντέιντα και το αεροδρόμιο της Σαναά επιτρέποντας τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο αραβικός συνασπισμός είχε κλείσει όλα τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια περάσματα στην Υεμένη, έπειτα από την αναχαίτιση πάνω από το αεροδρόμιο του Ριάντ ενός πυραύλου που είχαν εκτοξεύσει οι Χούτι στις 4 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον συνασπισμό, το μέτρο στόχευε στον έλεγχο της ροής όπλων στους Χούτι από το Ιράν.

Ο ΟΗΕ και ανθρωπιστικές οργανώσεις είχαν κάνει έκκληση για την άρση του αποκλεισμού από τον αραβικό συνασπισμό, προειδοποιώντας για το ξέσπασμα του μεγαλύτερου λιμού που έχει αντιμετωπίσει ο κόσμος εδώ και δεκαετίες.

Κλείσιμο
«Το λιμάνι της Χοντέιντα θα ξανανοίξει για να παραδοθεί επισιτιστική και ανθρωπιστική βοήθεια και το αεροδρόμιο της Σαναά θα επαναλειτουργήσει για τα αεροσκάφη των Ηνωμένων Εθνών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια», ανέφερε η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA. Η απόφαση θα ισχύσει από αύριο 23 Νοεμβρίου.

Ο συνασπισμός άνοιξε την περασμένη εβδομάδα εκ νέου το λιμάνι του Άντεν, αλλά τόνισε πως η κύρια οδός που οδηγεί στη χώρα (Χοντέιντα) θα παραμείνει κλειστή έως ότου εξασφαλιστεί ότι οι Χούτι δεν θα χρησιμοποιούν την οδό για την μεταφορά όπλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης