Θρίλερ στην Αργεντινή: Οι Αμερικανοί βρήκαν το χαμένο υποβρύχιο;

Θρίλερ στην Αργεντινή: Οι Αμερικανοί βρήκαν το χαμένο υποβρύχιο;

 Από το Αμερικανικό Ναυτικό ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε εκπομπή θερμότητας από μεταλλικό αντικείμενο σε απόσταση 185 μιλίων από την ακτή και βάθος περίπου 70 μέτρων

Θρίλερ στην Αργεντινή: Οι Αμερικανοί βρήκαν το χαμένο υποβρύχιο;
Οι ελπίδες ότι οι ομάδες διάσωσης που αναζητούν από την περασμένη Τετάρτη το υποβρύχιο της Αργεντινής που «εξαφανίστηκε», αναπτερώθηκαν σήμερα, όταν το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα σήμα στην ευρύτερη περιοχή των ερευνών. Λίγο αργότερα μάλιστα, τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής μετέδωσαν ότι εντοπίστηκε και δεύτερο σήμα. 

Το αμερικανικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι το σήμα εντοπίστηκε στα 185 μίλια από την ακτή και σε βάθος 70 μέτρων περίπου (230 ποδιών), όπως και ότι επρόκειτο για «εκπομπή θερμότητας» από μεταλλικό αντικείμενο. Καταγράφηκε από αεροπλάνο του ναυτικού, που συμμετέχει στις επιχειρήσεις έρευνας. 

Το υποβρύχιο «ARA San Juan» είχε ξεκινήσει από την Ουσουάια προς την Μαρ ντελ Πλάτα, με 44 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και οι δύο πρώτες γυναίκες μέλη πληρώματος υποβρυχίου στην Αργεντική, την 35χρονη Ελιάνα Κράουζικ και την 25χρονη Λουίζ Νιζ, που επρόκειτο να παντρευτεί σε δύο εβδομάδες. Στις 15 Νοεμβρίου όμως χάθηκε το στίγμα του ενώ βρισκόταν στη νότια Θάλασσα της Αργεντινής. Ωστόσο η έντονη κακοκαιρία δυσκόλεψε τις τελευταίες ημέρες πολύ το έργο των σωστικών συνεργείων.

Κλείσιμο
Ο χρόνος για την διάσωσή τους πιέζει ασφυκτικά, καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το οξυγόνο στο υποβρύχιο επαρκεί μόλις για λίγες ώρες ακόμα. Πριν τρεις μέρες είχαν γίνει επτά κλήσεις μέσω δορυφορικού τηλεφώνου προς βάσεις του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες ερμηνεύθηκαν από το επιτελείο ως η πρώτη ένδειξη ζωής από τα μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τη μάχη με τα κύματα που δίνει το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Σαν Χουάν:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης