Χιλή: Ο Πινιέρα προηγείται στις προεδρικές εκλογές με το 36,15% των ψήφων

Χιλή: Ο Πινιέρα προηγείται στις προεδρικές εκλογές με το 36,15% των ψήφων

Ο κεντροαριστερός Αλεχάντρο Γκιγιέ ακολουθεί σε απόσταση, με το 22,62% των ψήφων, ενώ η υποψήφια του αριστερού Ευρέος Μετώπου Μπεατρίς Σάντσες συγκεντρώνει ένα 20,78%

Χιλή: Ο Πινιέρα προηγείται στις προεδρικές εκλογές με το 36,15% των ψήφων
Ο δισεκατομμυριούχος συντηρητικός πρώην πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Χιλή, αλλά χωρίς να συγκεντρώσει, κάτι που ήταν αναμενόμενο, το 50% των ψήφων που απαιτείτο για να μη διεξαχθεί δεύτερος γύρος τη 17η Δεκεμβρίου, κατά τα πρώτα, μερικά αποτελέσματα και κατά στατιστικές προβολές μέσων ενημέρωσης.

Κατά τα πρώτα αποτελέσματα—με το 6,44% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί—ο Πινιέρα συγκεντρώνει το 36,15% των ψήφων, σύμφωνα με τη Servel, την υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις εκλογικές διαδικασίες στη Χιλή.

Ο κεντροαριστερός Αλεχάντρο Γκιγιέ ακολουθεί σε απόσταση, με το 22,62% των ψήφων, ενώ η υποψήφια του αριστερού Ευρέος Μετώπου Μπεατρίς Σάντσες συγκεντρώνει ένα 20,78%.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, το ραδιοφωνικό δίκτυο Bio-Bio μετέδωσε ότι ο Πινιέρα αναμένεται να συγκεντρώσει το 35,7% των ψήφων, ο Γκιγιέ 23,2% και η Σάντσες 20,2%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης