Γερμανία: Μέχρι το πρωί οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Γερμανία: Μέχρι το πρωί οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

«Αγκάθια» το κλίμα και το μεταναστευτικό - Ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Μπουφιέ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες υπάρχουν ευκαιρίες συνεννόησης

Γερμανία: Μέχρι το πρωί οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Η πολιτική για το κλίμα και το ζήτημα της μετανάστευσης αποτελούν τα βασικά εμπόδια στην προσπάθεια των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού «Τζαμάικα», οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, περισσότερες από 11 ώρες από την έναρξή τους σήμερα το πρωί.

Ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Μπουφιέ εμφανίστηκε πριν από λίγη ώρα αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες υπάρχουν ευκαιρίες συνεννόησης, δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο οι συνομιλίες να συνεχιστούν ως τις πρωινές ώρες. «Είμαι ακόμη της άποψης ότι μπορεί να γίνει. Αλλά βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Το θέμα είναι αν θέλουμε να καταλήξουμε σε κάτι βιώσιμο, το οποίο θα μας αντιπροσωπεύει όλους, αλλά θα πρέπει όλοι να κάνουν συμβιβασμούς», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ακόμη διαφορές, αλλά αξίζει τον κόπο να μπούμε σε διαπραγματεύσεις», καταλήγοντας ότι η συζήτηση μπορεί να διαρκέσει ως το πρωί.

Από την πλευρά των Πρασίνων, o Διευθυντής του κόμματος Μίχαελ Κέλερ δήλωσε πριν από λίγο στο ZDF ότι «όσο οι συζητήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, δεν υπάρχει και αποτέλεσμα», ενώ παραδέχτηκε ότι η συζήτηση αυτή την ώρα αφορά το κλίμα και την μετανάστευση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης