Βασίλισσα Ελισάβετ και πρίγκιπας Φίλιππος: Η φωτογραφία για να τιμήσουν την επέτειο του γάμου τους

Βασίλισσα Ελισάβετ και πρίγκιπας Φίλιππος: Η φωτογραφία για να τιμήσουν την επέτειο του γάμου τους

70 χρόνια κοινής πορείας για την 91χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και τον 96χρονο πρίγκιπα Φίλιππο - Πώς θα γιορτάσει την επέτειο του γάμου του και με ποιους το μακροβιότερο βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας; - Θα είναι καλεσμένη η Μέγκαν Μαρκλ;

Βασίλισσα Ελισάβετ και πρίγκιπας Φίλιππος: Η φωτογραφία για να τιμήσουν την επέτειο του γάμου τους
Την πλατινένια επέτειο του γάμου του γιορτάζει σήμερα το βασιλικό ζεύγος της Γηραιάς Αλβιόνας, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος. Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στις 20 Νοεμβρίου του 1947 ενώπιον 2000 καλεσμένων και έξι χρόνια αργότερα η μέχρι τότε πριγκίπισσα στέφθηκε βασίλισσα, μετά τον θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄. 

Για τα 70 χρόνια του γάμου τους η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Δούκας του Εδιμβούργου, που πριν μερικούς μήνες είχε ανακοινώσει την παραίτηση από τα δημόσια καθήκοντά του, έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο πορτρέτο τους. Το μακροβιότερο βασιλικό ζεύγος του Ηνωμένου Βασιλείου φωτογραφήθηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ στις αρχές του μήνα από τον Βρετανό φωτογράφο των celebrities, Matt Holyoak, με φόντο τα πορτρέτα του βασιλιά Γεωργίου του Γ' και της βασίλισσας Σάρλοτ, οι οποίοι ήταν παντρεμένοι επί 57 χρόνια.

 

Στην νέα επίσημη φωτογραφία για την επέτειο του γάμου της η 91 βασίλισσα επέλεξε να φορέσει κρεμ φόρεμα της σχεδιάστριας Angela Kelly ενώ την εμφάνισή της συμπλήρωσε με ένα κολιέ με πέρλες και μια χρυσή καρφίτσα σε σχήμα σκαραβαίου, δώρο του συζύγου της το 1966. Ο 96χρονος δούκας του Εδιμβούργου είναι κομψός με γκρι σακάκι, κόκκινη γραβάτα και μπλε παντελόνι.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου το ζευγάρι επιθυμεί να γιορτάσει την επέτειο του γάμου του με δείπνο στο κάστρο του Ουίνσδορ, στο οποίο θα παραστούν μόνο μέλη της βασιλικής οικογένειας, σε αντίθεση με την αδαμάντινη επέτειό του το 2007, η οποία είχε εορταστεί με δημόσιες εκδηλώσεις.

Τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας, Κάρολος, Άννα, Ανδρέας και Εδουάρδος μαζί με τις οικογένειές τους θα είναι παρόντες καθώς και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, που τον προσεχή Απρίλιο θα φέρει στον κόσμο το τρίτο της παιδί.

Ο πρίγκιπας Χάρι θα παραστεί, επίσης, στο οικογενειακό βασιλικό δείπνο, αλλά παραμένει ακόμα άγνωστο αν θα συνοδεύεται από την σύντροφό του, Μέγκαν Μαρκλ. Η Αμερικανίδα ηθοποιός συναντήθηκε με την βασίλισσα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τον Οκτώβριο για πρώτη φορά, όταν ο πέμπτος στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου θέλησε να συστήσει την  «πριγκίπισσα της καρδιάς του» στη γιαγιά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης