Στη δημοσιότητα ερωτικά γράμματα του Ομπάμα σε πρώην του: «Έχω ένα αίσθημα αμηχανίας και περιφρόνησης...»

Στη δημοσιότητα ερωτικά γράμματα του Ομπάμα σε πρώην του: «Έχω ένα αίσθημα αμηχανίας και περιφρόνησης...»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δεσμό με την Αλεξάνδρα ΜακΝιρ ενώ βρισκόταν στο Κολέγιο - Όταν η σχέση τους έβαινε προς το τέλος της, πήρε μολύβι και χαρτί για να αποτυπώσει τα συναισθήματά του

Στη δημοσιότητα ερωτικά γράμματα του Ομπάμα σε πρώην του: «Έχω ένα αίσθημα αμηχανίας και περιφρόνησης...»
Ο Μπαράκ Ομπάμα
είναι μία ευαίσθητη ψυχή. Γράφει με λυρικό τρόπο, σαν ποιητής... Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτουν τα ερωτικά γράμματα που έγραφε σε ερωμένη του τη δεκαετία του 1980.

Τότε, ο πρώην πρόεδρος των
ΗΠΑ
Κλείσιμο
είχε δεσμό με την Αλεξάνδρα ΜακΝιρ ενώ βρισκόταν στο Κολέγιο. Κι όταν η σχέση τους έβαινε προς το τέλος της, ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε μολύβι και χαρτί για να αποτυπώσει τα συναισθήματά του.  

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου «Emory», Άντρα Γκίλσμπι δήλωσε πως τα γράμματα δεν είναι τόσο ρομαντικά, όσο ίσως κάποια προηγούμενα που είχαν γραφτεί, αφού πρόκειται για αλληλογραφία που έγινε όταν η σχέση του είχε τελειώσει.

«Σε σκέφτομαι συχνά, αν και παραμένω μπερδεμένος ως προς τα συναισθήματά μου», έγραψε ο Ομπάμα στην Μακνίαρ το 1983. «Φαίνεται ότι πάντα θα θέλουμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε, αυτό μας δεσμεύει, αυτό μας κρατάει μακριά».

Σε άλλο γράμμα του, με ημερομηνία Ιουνίου 1983 που έχει γραφτεί από την Ινδονησία, ο Μπαράκ Ομπάμα γράφει: «Δεν μπορώ να μιλήσω καλά τη γλώσσα, είμαι με ένα αίσθημα αμηχανίας και περιφρόνησης επειδή είμαι Αμερικανός… Βλέπω παλιούς ξεθωριασμένους δρόμους, παλιές διαδρομές μου, δρομολόγια στα οποία δεν έχω πλέον πρόσβαση». 

Οι 30 σελίδες από τα γράμματα που έγραψε βρίσκονται πλέον στο Πανεπιστήμιο Emory της Ατλάντα και ο επισκέπτης μπορεί να ρίξει μία ματιά, αν θέλει.

Εκείνη την περίοδο ο Ομπάμα είχε στείλει στην αγαπημένη του Αλεξάνδρα συνολικά εννέα γράμματα.

Το Πανεπιστήμιο της Ατλάντα τα είχε στη διάθεσή του από το 2014, ωστόσο, τώρα αποφασίστηκε να δοθούν σε ερευνητές. Τμήματα των επιστολών αυτών του Ομπάμα έχουν ήδη εμφανιστεί σε βιβλία για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Τα γράμματα γράφτηκαν από το 1982 έως το 1984. Την εποχή εκείνη, ο Ομπάμα ήταν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, εν συνεχεία πήγε στην Ινδονησία, και τελικά εργάστηκε στην Business International Corporation, «με τον καθένα να μου χτυπά την πλάτη» σε μια δουλειά για την οποία δεν είχε πάθος, όπως γράφει.

Ο νεαρός Ομπάμα έσκισε μια φορά μία κριτική του βιβλίου της Ράσελ Μπρόουνσταιν, υπό τον τίτλο: «Να γίνω ηρωίδα» από τους New York Times και την έστειλε στην ΜακΝιρ, κάτι που η καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Emory βρήκε διασκεδαστικό.

«Αυτό είναι μέρος της στρατηγικής του για το φλερτ. Εντάξει... Ποιος σκίζει κριτικές βιβλίων για να τις στείλει στη φίλη του;» υποστηρίζει η Γκίλισμπι.

Μακνίρ και Ομπάμα έζησαν ένα καλοκαιρινό ειδύλλιο όταν ο ίδιος ήταν 20 ετών, το 1981.Κι όταν η Μακνίρ του εξήγησε ότι δεν θέλει να συνεχίσει τη σχέση, ο Ομπάμα το πάλεψε... Μάταια όμως. Ύστερα από χρόνια γνώρισε έναν Σέρβο μποξέρ τον οποίο και παντρεύτηκε. Το ζευγάρι απέκτησε ένα παιδί και επτά χρόνια αργότερα, χώρισε.   

Η Αλεξάνδρα ΜακΝιρ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης