Το ευρωπαϊκό dream team στη Φραγκφούρτη: Μακρόν - Μέρκελ εγκαινίασαν την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Το ευρωπαϊκό dream team στη Φραγκφούρτη: Μακρόν - Μέρκελ εγκαινίασαν την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Δείτε φωτογραφίες - «Κάθε νέος, ανεξαρτήτως του πού γεννήθηκε, πρέπει να έχει πρόσβαση στη γαλλική λογοτεχνία, στον Γκαίτε, τον Μπετόβεν», είπε ο 39χρονος πρόεδρος της Γαλλίας

Το ευρωπαϊκό dream team στη Φραγκφούρτη: Μακρόν - Μέρκελ εγκαινίασαν την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου
Στη Φρανκφούρτη συναντήθηκε το ευρωπαϊκό dream team! Μέρκελ και Μακρόν εγκαινίασαν χτες την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου.
 
Μετά την Αθήνα και την Σορβόννη, ο Γάλλος πρόεδρος ανέλυσε το όραμά του για τη γηραιά ήπειρο εκεί όπου κτυπάει αυτές τις μέρες η «καρδιά» του βιβλίου.
 
«Κάθε νέος, ανεξαρτήτως του πού γεννήθηκε, πρέπει να έχει πρόσβαση στη γαλλική λογοτεχνία, στον Γκαίτε, τον Μπετόβεν», είπε ο 39χρονος πρόεδρος της Γαλλίας από τη Φραγκφούρτη δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα διατήρησης της πολιτικής αλλά και πολιτιστικής συνοχής. 

Κλείσιμο

 
Για τον Μακρόν, η παιδεία και ο πολιτισμός είναι το μέσο κατά της ριζοσπαστικοποίησης, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

«Ένας νέος με καλή μόρφωση που ζει σε μια ευτυχισμένη οικογένεια δεν στρέφεται στο Ισλαμικό Κράτος», τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι η τρομοκρατική οργάνωση διαθέτει στις τάξεις της πολύ καλά καταρτισμένους νέους, κυρίως στον τομέα της πληροφορικής, που «στέλνουν τη δηλητηριασμένη ιδεολογία της τρομοκρατικής τους οργάνωσης σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω ενός εικονικού ταξιδιού». 



Ο Μακρόν μίλησε με θερμά λόγια και για την γαλλογερμανική φιλία. 
 
«Στην Ευρώπη των καφέ και της πολιτιστικής ιντελιγκέντσιας χρωστάμε το ότι οι μακρόχρονοι δεσμοί ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία δεν καταστράφηκαν ποτέ», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, φέτος η Γαλλία θα έχει την τιμητική της στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης. Περίπου 180 Γάλλοι συγγραφείς θα συμμετέχουν στην έκθεση για να προωθήσουν τα βιβλία τους, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.
 
Η επίσκεψη του Μακρόν στη Γερμανία είχε και πολιτικό χαρακτήρα. Είναι γνωστό ότι ο Γάλλος πρόεδρος βιάζεται να προχωρήσει τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια σε στενή συνεργασία με τη Γερμανία.

Γι΄αυτό το λόγο, χθες υπενθύμισε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι το πλάνο του πρέπει να μπει άμεσα σε εφαρμογή.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης