Στηρίζει την ενότητα της Ισπανίας η Μέρκελ

Στηρίζει την ενότητα της Ισπανίας η Μέρκελ

Παράλληλα η Γερμανίδα καγκελάριος συζήτησε τρόπους για την ενίσχυση του εσωτερικού διαλόγου στην Ισπανία, στο μέτρο που το επιτρέπει το Σύνταγμα

Στηρίζει την ενότητα της Ισπανίας η Μέρκελ
Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε τηλεφωνικά το Σάββατο με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι για την κρίση στην Καταλονία, με τη Γερμανίδα καγκελάριο να υπογραμμίζει ότι στηρίζει την ενότητα της Ισπανίας, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ του διαλόγου.

Την ίδια ημέρα η Μέρκελ συζήτησε για την κρίση στην Καταλονία και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Μίλησε και με τους δύο για την τρέχουσα κατάσταση στην Ισπανία και, κυρίως κατά τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό Ραχόι, επανέλαβε τη στήριξή της στην ενότητα της Ισπανίας», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός της εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Κλείσιμο
Παράλληλα η Γερμανίδα καγκελάριος συζήτησε τρόπους για την ενίσχυση του εσωτερικού διαλόγου στην Ισπανία, στο μέτρο που το επιτρέπει το Σύνταγμα, πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.

Η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, την Τετάρτη στο Βερολίνο, όμως ο Ζάιμπερτ αρνήθηκε να εικάσει αν θα συζητήσουν για την κρίση στην Καταλονία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης