«Πρωταθλήτρια» στη διαφθορά η Κίνα: Περισσότεροι από 1 εκατ. αξιωματούχοι έχουν τιμωρηθεί από το 2013

«Πρωταθλήτρια» στη διαφθορά η Κίνα: Περισσότεροι από 1 εκατ. αξιωματούχοι έχουν τιμωρηθεί από το 2013

Εκστρατεία κατά της διαφθοράς έχει εξαπολύσει ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, που έχει στόχο να εδραιώσει την θέση του στο συνέδριο του κόμματος στις 18 Οκτωβρίου

«Πρωταθλήτρια» στη διαφθορά η Κίνα: Περισσότεροι από 1 εκατ. αξιωματούχοι έχουν τιμωρηθεί από το 2013
Η Αρχή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στην Κίνα (CCDI) ανακοίνωσε την Κυριακή πως από το 2013 έχουν τιμωρηθεί περίπου 1.340.000 χαμηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι για διαφθορά. Ο Κινέζος πρόεδρος έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά της διαφθοράς με την εκστρατεία του να έχει στο στόχαστρο «Τίγρεις και μύγες», δηλαδή τον εντοπισμό υψηλόβαθμων αλλά και χαμηλόβαθμων αξιωματούχων που ευθύνονται για φαινόμενα διαφθοράς.



Στις 18 Οκτωβρίου η Κίνα ετοιμάζεται για το 19ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, στο οποίο ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να εκλεγεί για ακόμη πέντε χρόνια στη θέση του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής. Συνέδριο πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια αλλά το συγκεκριμένο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Κινέζο πρόεδρο, που επιθυμεί να εδραιώσει την εξουσία του και να προωθήσει τις πολιτικές του θέσεις.

Αν και η εκστρατεία κατά της διαφθοράς έχει εντοπίσει περισσότερο χαμηλόβαθμους διεφθαρμένους αξιωματούχους σε χωριά και σε επαρχίες, αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορηθεί για δωροδοκία.
Κλείσιμο

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του επικεφαλής της ειδικής επιτροπής για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο υπουργείο Οικονομίας, ο οποίος τον Αύγουστο ελέχθηκε από τις αρχές αν είναι... διεφθαρμένος! Ο Μο Τσιανγκτσένγκ βρέθηκε στη θέση αυτή το 2015, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τα φαινόμενα διαφθοράς στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης