Στους δρόμους και πάλι οι Ισπανοί, καθώς η ένταση με την Καταλονία κλιμακώνεται

Στους δρόμους και πάλι οι Ισπανοί, καθώς η ένταση με την Καταλονία κλιμακώνεται

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συλλογικότητας πολιτών "Parlem? Hablemos?" (Μιλάμε; στα καταλονικά και ισπανικά αντίστοιχα), δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ντυμένοι στα λευκά, συγκεντρώθηκαν σε πολλές πόλεις 

Στους δρόμους και πάλι οι Ισπανοί, καθώς η ένταση με την Καταλονία κλιμακώνεται
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Ισπανία υπέρ της «ενότητας» και του «διαλόγου» στην κρίση που συνταράσσει τη χώρα μετά το «δημοψήφισμα» για την ανεξαρτησία της Καταλονίας κι ενώ οι αυτονομιστές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της περιφέρειας τις επόμενες ημέρες.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συλλογικότητας πολιτών "Parlem? Hablemos?" (Μιλάμε; στα καταλονικά και ισπανικά αντίστοιχα), δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ντυμένοι στα λευκά, συγκεντρώθηκαν σε πολλές πόλεις με αίτημα τη διεξαγωγή «διαλόγου» μεταξύ των Καταλανών και της κεντρικής κυβέρνησης.

«Νιώθω θλίψη που βλέπω την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και τη μετριότητα της κυβέρνησής μας» δήλωσε η 67χρονη Μάρτα Μούρο, που συμμετείχε στη διαδήλωση στη Μαδρίτη, μαζί με πολλούς χιλιάδες συμπολίτες της.

Κλείσιμο
Ογκώδης ήταν η πορεία και στη Βαρκελώνη, όπου χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο.

«Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι επικρατεί ένταση στους κόλπους της κοινωνίας» είπε η Αλίσια Ντομενέκ, 39 ετών. «Υπάρχει μια ρήξη, μια ρωγμή, προσβολές, μια άρνηση απέναντι στον άλλο».

Κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα και στη Βαλένθια (νοτιοανατολικά), τη Σαραγόσα και το Βαγιαδολίδ (βόρεια), στη Χώρα των Βάσκων και στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Ωστόσο στη Μαδρίτη, σε μια άλλη διαδήλωση, με τη συμμετοχή «πατριωτών», 50.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους, όπως έγινε γνωστό από τη νομαρχία.

Το πλήθος κρατούσε σημαίες της Ισπανίας και φώναζε συνθήματα κατά της ηγεσίας των αυτονομιστών της Καταλονίας, που διοργάνωσε το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής.

Ο Οκτάβι Πουτς, ένας Καταλανός συνταξιούχος που διαμένει στη Μαδρίτη, δήλωσε ότι διαδηλώνει «διότι δεν θέλω να ανυψωθεί ένα τείχος του Βερολίνου και να μην μπορώ να πάω εκεί που βρίσκονται οι νεκροί (της οικογένειάς μου) και οι συγγενείς μου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης