Δημοψήφισμα στην Καταλονία: Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία που έγινε viral

Δημοψήφισμα στην Καταλονία: Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία που έγινε viral

Συνταξιούχοι ξεγέλασαν τους αστυνομικούς παίζοντας ντόμινο ενώ οι νεότεροι μετέφεραν μυστικά την κάλπη σε έναν ανοιχτό τάφο όπου την έκρυψαν για να μην κατασχεθεί!

Δημοψήφισμα στην Καταλονία: Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία που έγινε viral
Μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου από την Καταλονία έδειχνε αστυνομικούς να εισβάλουν σε έναν κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων ψάχνοντας να βρουν και να κατάσχουν πιθανές κάλπες για το δημοψήφισμα.



Κλείσιμο

Οι ηλικιωμένοι κάθονταν αμέριμνοι παίζοντας ντόμινο, την ώρα που οι οπλισμένοι αστυνομικοί έκαναν άνω – κάτω τον χώρο. Η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδα Daily Mail, αποκαλύπτει την ιστορία σχετικά με την φωτογραφία. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της, οι ηλικιωμένοι προσπαθούσαν– και μάλιστα επιτυχώς- να αποσπάσουν την προσοχή των αστυνομικών, ώστε να δώσουν χρόνο στους νεώτερους να κρύψουν την κάλπη. 



Λίγο πριν οι περίπου 100 αστυνομικοί εισβάλουν στο κέντρο φιλοξενίας των ηλικιωμένων στην περιοχή Gracia στην Βαρκελώνη, ένας νεαρός Καταλανός τους εντόπισε και ειδοποίησε τους γνωστούς του στο παράνομο εκλογικό κέντρο. Οι νεώτεροι μετέφεραν την κάλπη και κατάφεραν να την κρύψουν σε έναν ανοιχτό τάφο σε κοντινό νεκροταφείο, ενώ οι ηλικιωμένοι έμειναν πίσω για να παραπλανήσουν τις αρχές. 




Σύμφωνα με την Daily Mail, οι κάλπες που είχαν κατασκευαστεί στην Κίνα, έφθασαν στην Γαλλία και από κει Καταλανοί αυτονομιστές τις μετέφεραν σε ολόκληρη την περιοχή. Μερικοί από τους ηλικιωμένους, δηλώσεις των οποίων φιλοξενεί η Daily Mail,  παραλληλίζουν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Καταλονία, με αντίστοιχα της εποχής του δικτάτορα Φράνκο.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης