ΗΠΑ: Μία νεκρή και επτά τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εκκλησία

ΗΠΑ: Μία νεκρή και επτά τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εκκλησία

Ο δράστης πυροβόλησε εναντίον μιας πιστής που έβγαινε από το κτίριο - Κατόπιν μπήκε στον ναό, όπου βρίσκονταν περίπου πενήντα πιστοί και πυροβόλησε πολλές φορές, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, πριν χτυπήσει έναν νεωκόρο που προσπάθησε να τον σταματήσει

ΗΠΑ: Μία νεκρή και επτά τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εκκλησία
Μια γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας νεαρός άνοιξε πυρ μπροστά και κατόπιν μέσα σε μια εκκλησία στο Τενεσί για άγνωστο λόγο το πρωί της Κυριακής, πριν αυτοπυροβοληθεί όταν ένας νεωκόρος του ναού προσπάθησε να τον εμποδίσει με όπλο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο δράστης, «ένας αφροαμερικανός 26 ετών», σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε η αστυνομία, έφθασε με αυτοκίνητο μπροστά στον ναό Burnette Chapel Church of Christ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, και πυροβόλησε εναντίον μιας πιστής που έβγαινε από το κτίριο. Κατόπιν μπήκε στον ναό, όπου βρίσκονταν περίπου πενήντα πιστοί. Πυροβόλησε πολλές φορές, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, πριν χτυπήσει έναν νεωκόρο που προσπάθησε να τον σταματήσει. Ο νεωκόρος, παρότι τραυματισμένος, πήγε στον χώρο στάθμευσης, πήρε ένα όπλο από το αυτοκίνητό του και ξαναμπήκε στον ναό. Ο ύποπτος τότε έστρεψε το όπλο στον εαυτό του κι αυτοπυροβολήθηκε, αλλά απλά τραυματίστηκε.

Ο νεωκόρος είναι «ένας εξαιρετικά γενναίος άνδρας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Νάσβιλ, ο Ντον Άαρον.

Κλείσιμο
Το κίνητρο του άνδρα δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι βρέθηκαν ορισμένα αντικείμενα που μπορεί να δίνουν κάποια εξήγηση.

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή πλάι στο αυτοκίνητο του υπόπτου, ένα μπλε SUV η μηχανή του οποίου δούλευε ακόμα όταν έφθασε στον τόπο του εγκλήματος η αστυνομία.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο άνδρας είχε σχέσεις με το ποίμνιο της εκκλησίας. Ούτε η ταυτότητα του δράστη ούτε εκείνες των θυμάτων, που ήταν όλα πάνω από 60 ετών, δημοσιοποιήθηκε. Κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Τζόζεφ Πλέζαντ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία είναι αρμόδια για τα ασθενοφόρα.

Τα επεισόδια ένοπλης βίας είναι συχνά στις ΗΠΑ, όπου η οπλοφορία επιτρέπεται με βάση το Σύνταγμα.

Τον Ιούνιο του 2015 ο Ντίλαν Ρουφ, ένας νεαρός οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής, δολοφόνησε εννέα ανθρώπους στην εκκλησία του Εμμανουήλ στο Τσάρλστον, πόλη που αποτελεί σύμβολο του αγώνα των μαύρων εναντίον της δουλείας. Καταδικάστηκε να εκτίσει ισόβια κάθειρξη τον Ιανουάριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης