Δημοσκόπηση Bild: Διατηρεί το προβάδισμά της η Μέρκελ

Δημοσκόπηση Bild: Διατηρεί το προβάδισμά της η Μέρκελ

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η "Εναλλακτική για την Γερμανία" (AfD) με ποσοστό 11% (+2%).. Ακολουθούν η Αριστερά (Die Linke) και το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) με ποσοστό 9% (+1% αμφότερα ) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) με 8% (αμετάβλητο).

Δημοσκόπηση Bild: Διατηρεί το προβάδισμά της η Μέρκελ
Μία εβδομάδα πριν τις γερμανικές εκλογές τα δύο μεγάλα γερμανικά κόμματα, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/ CSU ) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έχουν απώλειες, ενώ το ακροδεξιό -λαϊκιστικό Κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" (AfD) άνοδο, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Emnid για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild.

Έτσι το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/ CSU) είναι πλέον 36% (-1% σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη δημοσκόπηση) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) 22% (-2%), δηλαδή το χαμηλότερο το οποίο έχει καταγραφεί από την ανακήρυξη του Μάρτιν Σουλτς σε υποψήφιο καγκελάριο τον Ιανουάριο.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η "Εναλλακτική για την Γερμανία" (AfD) με ποσοστό 11% (+2%).

Κλείσιμο
Ακολουθούν η Αριστερά (Die Linke) και το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) με ποσοστό 9% (+1% αμφότερα ) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) με 8% (αμετάβλητο).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης