Φινλανδία: Δύο νεκροί και 6 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Turku

Φινλανδία: Δύο νεκροί και 6 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Turku

Πυροβολήθηκε στο πόδι και συνελήφθη ο δράστης - Ανάμεσα στα θύματα και μία μητέρα που είχε το μωρό της σε καροτσάκι - Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Φινλανδία: Δύο νεκροί και 6 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Turku
Ένας άνδρας τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικών στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας, μετά από επίθεση που πραγματοποίησε με μαχαίρι σε ικανό αριθμό ατόμων. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης φώναξε «Αλαχού Άκμπαρ» και άρχισε να μαχαιρώνει όποιον έβρισκε μπροστά του. Ο τελευταίος απολογισμός της αστυνομίας κάνει λόγο για δύο νεκρούς και έξι τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της πόλης.

Πληροφορίες από την πόλη της Φινλανδίας, κάνουν λόγο για περισσότερες επιθέσεις με μαχαίρι, καθώς και πυροβολισμούς που ακούστηκαν σε διάφορα σημεία.

Κλείσιμο
Οι αναφορές από τα τοπικά δίκτυα, έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο που βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος και ίσως να είναι νεκρός και για πολλούς τραυματίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο τουλάχιστον άτομα μαχαιρώθηκαν και τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη Market Square.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στα φινλανδικά Μέσα ότι μέτρησε τουλάχιστον πέντε άτομα μαχαιρωμένα σε διάφορα σημεία, το ένα εκ των οποίων ήταν μία μητέρα που έσερνε το καρότσι με το μωρό της.

Όπως ανακοίνωσε στα social media η φινλανδική αστυνομία, αρχικά ο άνδρας επιτέθηκε στη γυναίκα με το παιδί, κρατώντας ένα πολύ μεγάλο μαχαίρι και στη συνέχεια τραυμάτισε άλλα πέντε άτομα.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την επίθεση στο κέντρο της πόλης Τούρκου, κάνει λόγο για δύο νεκρούς και έξι τραυματίες.



Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 16:30 τοπική ώρα. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πάνω από έναν πυροβολισμό.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας δράστης πυροβολήθηκε στο πόδι και συνελήφθη.

Η αστυνομία ενημέρωσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης και να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι αυξήθηκε το επίπεδο ασφαλείας τόσο στο αεροδρόμιο, όσο και στους σταθμούς του ηλεκτρικού στην πόλη της Φινλανδίας, ενώ ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα εντείνοντας τις περιπολίες.

Η πόλη Τούρκου βρίσκεται περίπου 140 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Ελσίνκι.

Δείτε βίντεο με ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο της επίθεσης...











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης