Καταλανική αστυνομία: Δεν υπάρχει περιστατικό ομηρίας

Καταλανική αστυνομία: Δεν υπάρχει περιστατικό ομηρίας

Νωρίτερα, αρκετά τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για κατάσταση ομηρίας σε τουρκικό εστιατόριο κοντά στο σημείο της επίθεσης

Καταλανική αστυνομία: Δεν υπάρχει περιστατικό ομηρίας
Χάος και τρόμος επικρατούν στη Βαρκελώνη, έπειτα από την επίθεση με βανάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στον κεντρικό εμπορικό δρόμο Ράμπλας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν, σύμφωνα με τις καταλανικές αρχές, τουλάχιστον 13 νεκροί και 50 τραυματίες.

Νωρίτερα, αρκετά τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για κατάσταση ομηρίας σε τουρκικό εστιατόριο κοντά στο σημείο της επίθεσης, αλλά η αστυνομία, περί τις 21:30 (ώρα Ελλάδος) διέψευσε αυτές τις αναφορές. Πιο συγκεκριμένα, 
η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας ταμπουρωμένος σε εστιατόριο» και «κανένας όμηρος»!

Νωρίτερα, πληροφορίες που μετέδιδε το Reuters, επικαλούμενο ισπανικά μέσα ενημέρωσης, έκαναν λόγο για ένα δεύτερο, παράλληλο χτύπημα κοντά στο σημείο που το βανάκι έπεσε πάνω στον κόσμο, με δύο ενόπλους να εισβάλουν σε εστιατόριο της περιοχής και να κρατούν ομήρους.
Κλείσιμο



Η εφημερίδα El Pais έγραψε, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια. Λίγη ώρα αργότερα, δύο ένοπλοι οχυρώθηκαν μέσα σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης, μετέδωσε η εφημερίδα El Periodico, η οποία αναφέρει ότι ακούστηκαν πυρά στην περιοχή της αγοράς Λα Μποκερία.



Πληροφορίες ανέφεραν ότι το εστιατόριο, στο οποίο «ταμπουρώθηκαν» οι ένοπλοι, είναι τουρκικό. Την ίδια ώρα, ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο δράστης είναι ένας, και είναι αυτός που έχει εισβάλει στο εστιατόριο, κρατώντας ομήρους.

Πηγή της αστυνομίας, που δεν κατονομάστηκε, δήλωσε ότι το ανθρωποκυνηγητό αφορά «τουλάχιστον δύο» υπόπτους, ο ένας εκ των οποίων είναι «ταμπουρωμένος» στο τουρκικό εστιατόριο. Μάλιστα, μετά τη σύλληψη ενός υπόπτου, πηγές της καταλανικής αστυνομίας, τις οποίες επικαλείται το ABC News, ανέφεραν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με δύο ενόπλους, που κρατούν ομήρους σε εστιατόριο.

Η ανακοίνωση ωστόσο της καταλανικής αστυνομίας ήρθε να ανατρέψει και να διαψεύσει τις αναφορές των ΜΜΕ περί κατάστασης ομηρίας.

Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την γειτονική πλατεία Plaza Catalunya και την περιοχή περιμετρικά σε απόσταση 200 μέτρων, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.





Περίπου 80 άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο σε εκκλησία της περιοχής, έχοντας κλειστεί μέσα, στο άκουσμα της είδησης ότι ένοπλοι εισέβαλαν σε μπαρ, κοντά στο σημείο της επίθεσης με βανάκι σε πεζούς στην Ράμπλας.

Οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες να προστατευθούν και να αποφύγουν να κυκλοφορούν στην περιοχή.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης