Χαν: Τέλος τα λόγια - Να αποδείξει με πράξεις η Τουρκία ότι θέλει σχέσεις με την ΕΕ

Χαν: Τέλος τα λόγια - Να αποδείξει με πράξεις η Τουρκία ότι θέλει σχέσεις με την ΕΕ

«Η εκδήλωση προθέσεων δεν αρκεί. Η σύλληψη ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και η συνεχιζόμενη δίωξη δημοσιογράφων δεν είναι ενδεδειγμένη στάση για την παραγωγικότητα τέτοιων υψηλού επιπέδου συναντήσεων», πρόσθεσε

Χαν: Τέλος τα λόγια - Να αποδείξει με πράξεις η Τουρκία ότι θέλει σχέσεις με την ΕΕ
«Μόνο με πράξεις θα μπορούσε η Τουρκία, η οποία διαρκώς απομακρύνεται από την Ευρώπη να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε ο Γιοχάνες Χαν, ο αυστριακός Επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neuen Presse» με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του υπουργού θέματα Ε.Ε. Ομέρ Τσελίκ στις Βρυξέλλες.
   
«Τα χαρτιά είναι όλα πάνω στο τραπέζι. Είναι η Τουρκία εκείνη η οποία πρέπει να πάρει την βασική απόφαση. Η εκδήλωση προθέσεων δεν αρκεί. Η κλιμάκωση στο προκαταρκτικό στάδιο (της ένταξή της στην Ε.Ε.), όπως είναι σύλληψη ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς επίσης και η συνεχιζόμενη δίωξη δημοσιογράφων και διαφόρων κοινωνικών ομάδων χωρίς να τηρούνται οι κανόνες του κράτους δικαίου, δεν είναι ενδεδειγμένη στάση για την παραγωγικότητα τέτοιων υψηλού επιπέδου συναντήσεων», πρόσθεσε ο κ. Χαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης