Δυτική Όχθη: Συνελήφθη ο αδελφός του Παλαιστίνιου που σκότωσε τρεις Ισραηλινούς

Δυτική Όχθη: Συνελήφθη ο αδελφός του Παλαιστίνιου που σκότωσε τρεις Ισραηλινούς

Ο 19χρονος διείσδυσε στον οικισμό Νέβε Τσουφ, μπήκε σε ένα σπίτι και σκότωσε με μαχαίρι τρία μέλη της ίδιας οικογένειας

Δυτική Όχθη: Συνελήφθη ο αδελφός του Παλαιστίνιου που σκότωσε τρεις Ισραηλινούς
Ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποίησαν έρευνα τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στο σπίτι του Παλαιστίνιου που σκότωσε τρεις Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη και συνέλαβαν τον αδελφό του, ανακοίνωσε σήμρα μια εκπρόσωπος του στρατού.

"Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ισραηλινές δυνάμεις υπολόγισαν το μέγεθος του σπιτιού του δράστη (εν όψει της κατεδάφισής του) στο χωριό Κουμπάρ, έκαναν έρευνες για όπλα και κατάσχεσαν χρήματα που χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς", είπε η εκπρόσωπος.
Ο δράστης, ηλικίας 19 ετών, διείσδυσε το βράδυ της Παρασκευής στον οικισμό Νέβε Τσουφ, στα βορειοδυτικά της Ραμάλας, μπήκε σε ένα σπίτι και σκότωσε με μαχαίρι τρεις Ισραηλινούς, μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ένας γείτονας των θυμάτων άκουσε τις κραυγές τους, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον νεαρό Παλαιστίνιο ο οποίος έχει μεταφερθεί σε ισραηλινό νοσκομείο.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μετά από μια ημέρα γεμάτη από ένταση και συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και Παλαιστίνιων διαδηλωτών. Τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους.
Το κλίμα είναι τεταμένο την τελευταία εβδομάδα, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν Παλαιστίνιοι εναντίον δύο Ισραηλινών αστυνομικών στις 14 Ιουλίου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Οι ισραηλινές αρχές υποστηρίζουν ότι οι δράστες είχαν κρύψει τα όπλα τους στην Πλατεία των Τεμενών και αποφάσισαν να τοποθετήσουν ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους αυτού του ιερού για τους μουσουλμάνους χώρου. Το μέτρο αυτό με τη σειρά του προκάλεσε την οργή των Παλαιστινίων και αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε ότι "παγώνουν" οι επαφές με το Ισραήλ μέχρι να αρθούν τα μέτρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης