Ξένος Τύπος για Κω: Τα παράπονα των Βρετανών τουριστών και οι προειδοποιήσεις στους Τούρκους

Ξένος Τύπος για Κω: Τα παράπονα των Βρετανών τουριστών και οι προειδοποιήσεις στους Τούρκους

Υπήρξαν Βρετανοί που έσπευσαν να υποστηρίξουν πως οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν τους βοήθησαν

Ξένος Τύπος για Κω: Τα παράπονα των Βρετανών τουριστών και οι προειδοποιήσεις στους Τούρκους
Με τα παράπονα των Βρετανών τουριστών ασχολείται ο βρετανικός Τύπος καθώς υπήρξαν αρκετοί από αυτούς που έσπευσαν να υποστηρίξουν πως οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν τους βοήθησαν όσο θα έπρεπε μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου στν Κω. 
  
Την ίδια ώρα, ο τουρκικός Τύπος υπενθυμίζει στους αναγνώστες του πως οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει πως, το επόμενο μεγάλο κτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία θα σημειωθεί στη Θάλασσα του Μαρμαρά.      
  
Independent
Μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Κω και την Αλικαρνασσό, η βρετανική εφημερίδα "Independent" εξηγεί αναλυτικά τα δικαιώματα των τουριστών.
Κλείσιμο

"Υπήρξαν κάποιοι τουρίστες κυρίως αυτοί που είχαν καταλύσει στο κέντρο της πόλης του νησιού,οι οποίοι  δήλωσαν στην βρετανική εφημερίδα ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν ανταποκρίθηκαν όπως θα έπρεπε. 

"Είναι υποχρέωσή των tour operators να παρέχουν βοήθεια και να βρίσκουν ένα ασφαλές κατάλυμα για τους πελάτες τους", επισημαίνει η εφημερίδα. 
 
Daily Sabah
Στις σοβαρές ζημιές που υπέστη το νησί και κυρίως η παλιά πόλη της Κω αναφέρεται η τουρκική εφημερίδα "Daily Sabah" προσθέτοντας πως,περίπου 80 άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αλικαρνασσού. Η τουρκική εφημερίδα υπενθυμίζει στους αναγνώστες της πως ,οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει πως, το επίκεντρο του επόμενου μεγάλου σεισμού στην Τουρκία θα βρίσκεται στη Θάλασσα του Μαρμαρά.  

Le Parisien 
"Πρέπει να αποφύγουμε τη ζώνη αυτή για τις διακοπές μας;", διερωτάται η γαλλική εφημερίδα "Le Parisien" "δείχνοντας" την Κω και την Αλικαρνασσό , τις περιοχές που επλήγησαν από τον ισχυρότατο σεισμό. 
   
Το επίμαχο δημοσίευμα υποστηρίζει πως η περιοχή αυτή είναι πράγματι σεισμογενής, αποτελεί έναν δημοφιλέστατο τουριστικό προορισμό για πολλούς Γάλλους και επισημαίνει πώς δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός μέσα στις επόμενες ημέρες.
 
Η εφημερίδα "Le Parisien" απαντά με την βοήθεια του Γάλλου σεισμολόγου, Ρομπάν, Λακασάν, στο εύλογο ερώτημα: αν θα πρέπει οι Γάλλοι τουρίστες να αποφύγουν την περιοχή αυτή".  

"Αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς, ωστόσο,...ο κίνδυνος για έναν μεγαλύτερο σεισμό είναι χαμηλός  , επίσης είναι δύσκολο να προβλέψουμε αν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα και άλλοι μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή...Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έγκειται στο φαινόμενο της "σεισμικής ακολουθίας",δηλαδή, όταν ένας σεισμός γεννά έναν άλλο.Σύμφωνα με το γαλλικό Ινστιτούτο Σεισμολογίας "Geoazur" «σε όλο το νησί της Κω, υπάρχει μέτρια σεισμική δραστηριότητα", υποστηρίζει ο Γάλλος σεισμολόγος.  

Wort.lu
"Καλά στην υγεία τους είναι οι 236 τουρίστες από το Λουξεμβούργο που παραθερίζουν στην Κω", όπως ανακοίνωσε ο ταξιδιωτικός πράκτορας LuxairTours, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Λουξεμβούργου, wort.lu.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης