Στο χάος βυθίζεται το Μεξικό: Πάνω από 2.200 δολοφονίες μόνο τον Ιούνιο!

Στο χάος βυθίζεται το Μεξικό: Πάνω από 2.200 δολοφονίες μόνο τον Ιούνιο!

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουν καταγραφεί πλέον 12.155 δολοφονίες, ένας αριθμός αυξημένος κατά 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς

Στο χάος βυθίζεται το Μεξικό: Πάνω από 2.200 δολοφονίες μόνο τον Ιούνιο!
Τη διάπραξη 2.234 δολοφονιών κατέγραψαν οι αρχές του Μεξικού τον Ιούνιο, έναν μηνιαίο απολογισμό ο οποίος δεν έχει προηγούμενο αφότου ιδρύθηκε το κρατικό σύστημα καταγραφής των ανθρωποκτονιών, πριν από είκοσι χρόνια

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί μόλις τον Μάιο, όταν διαπράχθηκαν 2.191 ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με τους αριθμούς τους οποίους δημοσιοποίησε το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Ασφάλειας του Μεξικού.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουν καταγραφεί πλέον 12.155 δολοφονίες, ένας αριθμός αυξημένος κατά 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.

Κλείσιμο
Το εντεινόμενο κύμα βίας πλήττει ιδιαίτερα την Πολιτεία Γκερέρο (νότια) και την Πολιτεία του Μεξικού, σε καθεμιά από τις οποίες καταγράφηκαν πάνω από χίλιες δολοφονίες την περίοδο αυτή.

Η Πολιτεία Γκερέρο, η οποία βρέχεται από τον Ειρηνικό, έχει μετατραπεί σε θέατρο ενός ανελέητου πολέμου μεταξύ συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος για τον έλεγχο της παραγωγής και της διακίνησης ναρκωτικών.

Αφότου κηρύχθηκε ο λεγόμενος πόλεμος εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών από τη μεξικανική κυβέρνηση το 2006, οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στη χώρα ξεπερνούν τους 200.000.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης