Σε «αργό θάνατο» η Υεμένη: Πάνω από επτά εκατομμύρια άνθρωποι στα όρια του λιμού

Σε «αργό θάνατο» η Υεμένη: Πάνω από επτά εκατομμύρια άνθρωποι στα όρια του λιμού

Οι αρχές της Υεμένης προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της χολέρας, που έχει φτάσει σε 21 από τις 23 επαρχίες της χώρας

Σε «αργό θάνατο» η Υεμένη: Πάνω από επτά εκατομμύρια άνθρωποι στα όρια του λιμού
Με όλες τις υποδομές κατεστραμμένες λόγω του εμφυλίου και των αεροπορικών βομβαρδισμών της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της, με εξοπλισμό από τις ΗΠΑ, οι αρχές της Υεμένης προσπαθούν με υποτυπώδη μέσα να αντιμετωπίσουν την επιδημία χολέρας που προκάλεσε ο πόλεμος.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πάγκοι μικροπωλητών, σκουπίδια και λιμνάζοντα νερά απομακρύνονται από τους κεντρικούς δρόμους της επαρχίας Σαναά.

Οι αρχές της Υεμένης προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της χολέρας, που έχει φτάσει σε 21 από τις 23 επαρχίες της χώρας.

Τα Ηνωμένα Έθνη, στο τελευταίο δελτίο για την Υεμένη, κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη επιδημία χολέρας στον κόσμο.

«Επτά εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα όρια του λιμού, εκτεθειμένοι σε ασθένειες και εν τέλει στον κίνδυνο ενός αργού και επώδυνου θανάτου. Από αυτούς τα 2,3 εκατομμύρια είναι υποσιτισμένα παιδιά, 500.000 βαριά υποσιτισμένα παιδιά είναι λιγότερο από πέντε ετών» δήλωσε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Στίβεν Ο’ Μπράιαν.
Κλείσιμο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι υπάρχουν πάνω από 320.000 κρούσματα χολέρας στην Υεμένη, ενώ, 1.742 ασθενείς έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης