Νέο παιχνίδι τύπου «fidget spinner» απειλεί με σοβαρό τραυματισμό εφήβους και παιδιά

Νέο παιχνίδι τύπου «fidget spinner» απειλεί με σοβαρό τραυματισμό εφήβους και παιδιά

Πρόκειται για μια μικροσκοπική βαλλίστρα που χρησιμοποιεί ως βέλη οδοντογλυφίδες

Νέο παιχνίδι τύπου «fidget spinner» απειλεί με σοβαρό τραυματισμό εφήβους και παιδιά
Από τότε που έκανε την εμφάνισή της στις αρχές του 2017, η μόδα του fidget spinner εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά, με το περιστρεφόμενο γκάτζετ να έχει κατακτήσει όλες τις ηπείρους, ξετρελαίνοντας τους εφήβους ανά την υφήλιο.

Αν δεν γνωρίζετε το διάσημο πλέον παιχνίδι που θυμίζει έλικα ελικοπτέρου, τότε μάλλον ζούσατε τους τελευταίους μήνες σε κάποια... σπηλιά, αφού το fidget spinner βρίσκεται πλέον παντού: από τους πάγκους των πλανόδιων πωλητών στις λαϊκές μέχρι τα μεγάλα καταστήματα με ηλεκτρονικά και - φυσικά - στα χέρια όλων των Ελλήνων εφήβων.

Το δημοφιλές παιχνιδάκι ωστόσο δεν είναι και τόσο αθώο όσο φαίνεται, αφού φαίνεται να υπάρχουν αρκετές αναφορές ανά τον κόσμο για τραυματισμούς παιδιών, οι οποίοι προκλήθηκαν από τον υπερβάλλοντα ζήλο των χειριστών του γκάτζετ.

Κλείσιμο
Αν όμως οι γονείς ανησυχούν για το fidget spinner επειδή μπορεί να εκτοξευτεί σε κάποιο... κεφάλι, ένα νέο παιχνίδι που ήδη «σαρώνει» στην Κίνα και απειλεί να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να τους τρομοκρατεί, αφού μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά.

Για την ακρίβεια, φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό!

Πρόκειται για μια μίνι βαλλίστρα για οδοντογλυφίδες, αρκετά μικροσκοπική για να χωράει στην παλάμη του ενός χεριού, αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Σύμφωνα με την Mirror, στην Κίνα η μικρή βαλλίστρα πωλείται ήδη ως παιχνίδι, και ανήσυχοι γονείς ζητούν να απαγορευθεί η παραγωγή της, αφού μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό, ή ακόμα και τύφλωση, με λάθος χειρισμό. Τα δημοφιλή παιχνίδια είναι πάμφθηνα και μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί πανεύκολα online, γεγονός που ευνοεί τη διάδοσή τους και προκαλεί ανησυχίες ότι θα εξαπλωθούν αστραπιαία όπως το fidget spinner

Το πιο τρομακτικό απ' όλα είναι πως το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με πιο επικίνδυνα «βέλη», όπως καρφιά και σπασμένα γυαλιά, κάτι που το καθιστά πραγματική απειλή για τους νέους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης