Με φέτες πορτοκαλιού στο πρόσωπο του Μακρόν το σχόλιο της Liberation για την... ανανέωση της κυβέρνησης

Με φέτες πορτοκαλιού στο πρόσωπο του Μακρόν το σχόλιο της Liberation για την... ανανέωση της κυβέρνησης

Le Figaro: Ο τεχνικός ανασχηματισμός, όπως τον είχε βαπτίσει ο Μακρόν, του δίνει ελευθερία κινήσεων να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί στο γαλλικό λαό

Με φέτες πορτοκαλιού στο πρόσωπο του Μακρόν το σχόλιο της Liberation για την... ανανέωση της κυβέρνησης
Ο Εμμανουέλ Μακρόν απαλλάχθηκε από τον Φρανσουά Μπαϊρού, γράφει την Πέμπτη η γαλλική εφημερίδα Liberation επισημαίνοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος δημιούργησε μία κυβέρνηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του.

«Εκτός ο Μπαϊρού», είναι το σχόλιο της γαλλικής εφημερίδας στο πρωτοσέλιδό της στο οποίο ο 39χρονος πρόεδρος της Γαλλίας απεικονίζεται με δύο φέτες πορτοκαλιού στα μάτια....

«Ο Μακρόν κάνει κούρα... Ανανεώνεται... Με τον χθεσινό ανασχηματισμό μπήκε νέο "αίμα" στην κυβέρνηση των Παρισίων, ωστόσο οι νέοι υπουργοί είναι άγνωστοι... στους περισσότερους Γάλλους».

Κλείσιμο

  
«Ο τεχνικός ανασχηματισμός, όπως τον είχε βαπτίσει ο Μακρόν, του δίνει ελευθερία κινήσεων να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί στο γαλλικό λαό ξεκινώντας με την μεταρρύθμιση του κώδικα εργασίας», επισημαίνει η Le Figaro με το δημοσίευμα να εστιάζει στα νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν την Τετάρτη στην κυβέρνηση Μακρόν. 

Ο Γάλλος πρόεδρος τοποθέτησε αρκετά νέα- αλλά και άγνωστα- πρόσωπα στην κυβέρνησή του. Το νέο υπουργικό συμβούλιο αποτελείται από 29 μέλη, 14 εκ των οποίων είναι γυναίκες ενώ στη θέση του πρωθυπουργού παραμένει ο Εντουάρντ Φιλίπ. 

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, που την περασμένη Κυριακή είδε το κόμμα του να σαρώνει στις γαλλικές εκλογές, προχώρησε σε αλλαγές αναγκασμένος εν μέρει και από τις τρεις αποχωρήσεις στελεχών του MoDem εξαιτίας του σκανδάλου κακοδιαχείρισης κονδυλίων της Ε.Ε από το κεντρώο κόμμα. 

Τα κεντρικά πρόσωπα του ανασχηματισμού

Νικόλ Μπελουμπέ- υπουργός Δικαιοσύνης    
Μόλις ανακοινώθηκε το όνομά της όλοι έπεσαν πάνω της... Η Νικόλ Μπελουμπέ, ειδικός σε νομικά θέματα, είναι η διάδοχος του Φρανσουά Μπαϊρού, του ηγέτη του κεντρώου κόμματος "MoDem", η αποχώρηση του οποίου από την κυβέρνηση Μακρόν προκάλεσε πολιτικό σεισμό στη Γαλλία. 

Φλοράνς Παρλί - υπουργός Άμυνας 

Στην επιχειρηματία Φλοράνς Παρλί που υπηρέτησε κατά το παρελθόν σε σοσιαλιστική κυβέρνηση και διηύθυνε μεγάλες εταιρείες στη Γαλλία, ανατέθηκε το υπουργείο Άμυνας.Η Φλοράνς αντικαθιστά την Σιλβί Γκουλάρ, πρωτοκλασάτο στέλεχος του κεντρώου κόμματος "Modem",  η οποία αποχώρησε μετά τις κατηγορίες για κακοδιαχείριση κονδυλίων της ΕΕ από το κόμμα της. 

Ναταλί Λουαζό- υπουργός Ευρωπαικών Υποθέσεων 
     
Στη Ναταλί Λουαζό, διευθύντρια της Εθνικής Σχολής Διοίκησης (ENA), ανατέθηκαν καθήκοντα υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Η Λουαζό αντικατέστησε στην Μαριέλ ντε Σαρνέζ. 

Ζαν Μεζάρ- από το υποργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εδαφικής Συνοχής 

Ο Ζακ Μεζάρ μεταφέρθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εδαφικής Συνοχής, αντικαθιστώντας έναν στενό συνεργάτη του Εμανουέλ Μακρόν που βρέθηκε στο επίκεντρο επικρίσεων, τον Ρισάρ Φεράν.Την καρέκλα του Μεζάρ ανέλαβε το πρώην στέλεχος των Σοσιαλιστών, Στεφάν Τραβέρ, ο οποίος είχε ενταχθεί πριν από ένα χρόνο στο κίνημα Μακρόν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης