Υπουργός Ασφαλείας Μάλι: Τέσσερις οι νεκροί από την επίθεση τζιχαντισστών

Υπουργός Ασφαλείας Μάλι: Τέσσερις οι νεκροί από την επίθεση τζιχαντισστών

Ο Τραορέ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio France International ότι «πέντε τρομοκράτες σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις» που συνεχίστηκαν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας - Εντοπίστηκαν ένας Γάλλος και ένας Σουηδός οι οποίοι αγνοούνταν

Υπουργός Ασφαλείας Μάλι: Τέσσερις οι νεκροί από την επίθεση τζιχαντισστών
Τέσσερις πολίτες και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν στην «τζιχαντιστική» επίθεση που διαπράχθηκε χθες Κυριακή με στόχο ένα πολυτελές θέρετρο έξω από την πρωτεύουσα Μπαμακό του Μαλί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφαλείας της χώρας, Σαλίφ Τραορέ.

«Ένας στρατιώτης του Μαλί και τέσσερις πολίτες είναι νεκροί», δήλωσε ο Τραορέ σε μια συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας τις υπηκοότητες των πολιτών θυμάτων: Γκαμπόν, Κίνας, Πορτογαλίας και Μαλί.

Παράλληλα ανέφερε ότι «εντοπίστηκαν» ένας Γάλλος και ένας Σουηδός οι οποίοι αγνοούνταν.
Χθες το απόγευμα δράστες εξαπέλυσαν ένοπλη επίθεση ενάντια στο θέρετρο Le Campement Kangabaon έξω από το Μπαμακό. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας που αναπτύχθηκαν για να απελευθερώσουν όσους είχαν εγκλωβιστεί εντός του κτιρίου.
Κλείσιμο

Ο Τραορέ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio France International ότι «πέντε τρομοκράτες σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις» που συνεχίστηκαν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας με την στήριξη Γάλλων στρατιωτών και κυανόκρανων των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσαν ότι διέσωσαν 36 τουρίστες μεταξύ των οποίων 13 Γάλλοι.

Νωρίτερα σήμερα, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας υπήκοος της Πορτογαλίας και μια υπήκοος του Μαλί, οι οποίοι εργάζονταν για την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης